________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

branimir ćaranNaš dugoselski robotičar, Branimir Ćaran, nastavlja niz uspješnih nastupa na natjecanjima. Njegova ekipa pod nazivom „Školska knjiga“ nastupila je proteklog vikenda, 18. i 19. veljače na regionalnom prvenstvu Njemačke RoboCup Junior Qualifikation Sankt Augustin 2017. te osvojila 1. mjesto.

U jakoj konkurenciji robotičara iz Njemačke i Austrije ekipa „Školska knjiga“ koja se sastoji od članova - Branimir Ćaran – Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb, Roko Parać – XV. gimnazija Zagreb, Matko Pribičević – X. gimnazija Zagreb, Andro Katanec – III. gimnazija Zagreb, Petar Slaviček – Srednja škola Hvar - odigrala je pet utakmica te više nego uvjerljivo pobijedila u finalu, prenosimo sa Školskog portala.

Ovaj uspjeh je vrlo bitan za hrvatsku ekipu s obzirom da ih krajem srpnja očekuje nastup na Svjetskom natjecanju krajem srpnja koje će se održati u japanskom gradu Nagoja. Nadamo se uspješnom predstavljanju i naravno osvajanju medalja, kao što su to ekipe, u kojima je nastupio i Branimir Ćaran, postigle 2015. i 2016. godine.

I.G.O.