________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

bero1U Društvenom domu „August Cesarec“ u Brckovljanima održan je sinoć Aktualni sat s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem. Uvodno je okupljene pozdravila predsjednica Općinske organizacije SDP-a Ines Kovačević. Uz članove i simpatizere ovom druženju nazočili su i stranački kolege iz Vrbovca, Križa, Ivanić Grada, Kloštar Ivanića, Dugog Sela, Rugvice.

 

 

Među gostima bio je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Brckovljani Božo Graberec. Kako je pojasnila Kovačević, aktualne satove SDP organizira jer je to stranka koja i dalje radi na razvoju demokracije i demokratičnosti prije svega unutar stranke, a isto tako u društvu. Održavaju i sa saborskim zastupnicima, ovisno o segmentu koje ljude zanima. Pitanja su se odnosila na aktualne poteze Vlade RH, stanje u društvu te predstojeće lokalne izbore.

„Sluša se građane po cijeloj Županiji, da se vidi kako ljudi žive i na kraju krajeva slažemo se da je više stvari moguće napraviti počevši od lokalne sredine. Predstojeći izbori su idealni da se to realizira – od ulaganja u škole i vrtiće, nadstandard, briga za djecu i starije osobe do rješavanja elementarnih infrastrukturnih objekata, izgradnju komunalne infrastrukture. Prije svega, najbitnija su radna mjesta. Naša iskustva pokazala su da je tamo gdje su SDP-ovci na vlasti manja nezaposlenost, više radnih mjesta i manje iseljavanja“, izjavio je Bernardić. Osvrnuo se na rad aktualne Vlade rekavši kako vlada veliko nezadovoljstvo u Hrvatskoj počevši od obrazovne reforme, pokušaja uvođenja vojnog roka, porezne reforme. Naglasio je i kako izmjene Zakona o stručnom osposobljavanju, a bez konzultacija sa socijalnim partnerima, nikako ne idu na ruku zaposlenima na određeno vrijeme, da će doći do otpuštanja i radnici će biti zamijenjeni jeftinom radnom snagom. Pogoduje se time velikim korporacijama i interesnim grupama, smatra. Što se tiče kurikuralne reforme, dodao je kako treba početi raditi na reorganizaciji rada, svime onime što je u agendi reforme. Djeci treba više slobodnog vremena, sve što je potrebno kako bi dobila kvalitetno obrazovanje, rad s nadarenom djecom i još desetak mjera, a obrazovna reforma pokušat će se provesti na lokalnoj razini, tamo gdje je SDP na vlasti, bez obzira na to što će raditi centralna vlast, najavio je Bernardić. Bilo je riječi i o HDZ-ovom ministru znanosti Pavi Barišiću koji unatoč aferi plagijat nije opozvan. SDP poštuje institucije hrvatske države i bitno je da one brzo i pravedno odrade svoj posao bez obzira o kome se radilo, čulo se po pitanju Sauche. Između ostalog, predsjednik SDP-a napomenuo je kako je otvoren dijalog s lijevim, progresivnim strankama i kako se radi na objedinjavanju ljevice. S HNS-om su otvoreni za razgovor i suradnju, a vezano za gradonačelničko mjesto u Zagrebu.

Više o radu SDP-a Brckovljani pojasnila je predsjednica organizacije Kovačević. “Do sada smo imali nekih problema, nismo djelovali, a onda smo pod mojim vodstvom krenuli s očuvanjem i razvojem socijaldemokracije u našem kraju. Sada imamo jednog vijećnika, a spremamo se za lokalne izbore i idemo sa svojom listom i u interesu nam je povećati broj vijećnika u Općinskom vijeću“, rekla je Kovačević dodavši kako vjerojatno neće biti koalicije s HSS-om s kojim inače dobro surađuju. U fokusu je sve što je vezano za lokalnu infrastrukturu, primjerice osnovna škola u Lupoglavu. Potegnut će i pitanje kvalitetnijeg prijevoza, brže i jeftinije spajanje ruralnog s urbanim središtima. Također, spomenula je i zgradu Općine koja bi trebala biti u Brckovljanima, a sve kako bi se uvelike poboljšao život stanovnika Brckovljana.

amš

 

bero1 bero2 bero3 bero4