________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

šrd 1Kako je odučeno na sjednici Športskog ribolovnog društva Dugo Selo održanoj 29. siječnja u njihovim prostorima, u Ribarskoj kolibi na Ciglani, novi predsjednički mandat većinom glasova povjeren je dosadašnjem predsjedniku Branku Deronji, dok će njegovi zamjenici (što je i i novitet za razliku od dosadašnjeg jednog zamjenika) biti Marijan Brezovec i Željko Cigrovski. U Upravni odbor imenovani su, uz predsjednika i njegove zamjenike, Ivan Jagatić, Mladen Fuks, Goran Novak, Alen Žličar, Vinko Murat, Zlatko Lasan, Mladen Sambolić i Damir Pongrac.

U Nadzorni odbor imenovani su Branko Posavec, Mate Knežević i Mladen Turklaj dok Stegovni sud čine Mile Perković, Dragutin Turjak, Ljubo Pavlović. Tom prilikom novi/stari predsjednik Deronja zahvalio se na podršci i na ponovnom izboru te najavio kako će se „i dalje boriti za interese udruge, kao što je i dosada“, podsjetivši na prošlogodišnju realizaciju bespovratnih sredstava Zagrebačke županije za njihov projekt uređenja krajobraza jezera, a kojim se Ciglana nastoji revitalizirati.

        Istim sredstvima, u iznosu od 46.000 kuna, izgrađen je produžetak nadstrešnice u parku ribolovaca,obnovljene su klupe i stolovi oko jezera, izrađena edukativna staza na šetnici oko jezera te su postavljene edukativne ploče s opisom flore i faune koje se nalaze u i oko njihovih jezera. Tijekom godine ŠRD je izradio razmjenske karte sa ŠRU „Udica“ Sesvete, ŠRD Sesvete i ŠRU „Odra“ Velika Gorica te time njihovim članovima proširio i omogućio ribolov na širem području Zagrebačke županije. Izvršeno je i poribljavanje svih voda (jezera Ciglana 1 i 2, Ribnjak, Trstenik 1, 2, 3 i 4 te Abesinija) s ukupno 5.500 kg ribe, od čega 5.000 kg šarana i 500 kg amura, za što je utrošeno 102.500 kuna. Protekle godine obilježen je i veliki jubilej Društva – 60. godišnjica uz koji je izdana monografija te svečana skupština uz proslavu. U natjecateljskom dijelu juniori su na Prvenstvu županije osvojili ekipno 1. mjesto te se plasirali na Prvenstvo druge zone gdje su osvojili ekipno 2. mjesto i plasirali se na Kup Hrvatske. Junior Ivan Čorba nakon 6 kola osvojio je prvo mjesto pojedinačno u županiji, a juniorka Mirela Velagić je bila druga. Organizirana je 2. Dugoselska cverglijada gdje je sudjelovalo 26 natjecatelja, te je drugi put za redom prvo mjesto osvojio Dalibor Agbaba s ukupno ulovljenih 14 kg patuljastog somića. Ovim putem se pozivaju svi dječaci i djevojčice starosti do 14 godina da se uključe u društvo jer ove godine ŠRD formira nove ekipe u tim starosnim skupinama. Ukupni prihodi protekle godine iznosili 341.863 kune, od čega je najvećim dijelom prikupljeno od članarina – 169.685 kuna.

        Na izbornoj sjednici svečano su dodijeljena i priznanja, odnosno nagrade koje je dobitnicima uručio predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever, a Brončanu značku dobili su Stjepan Vukmanić, Antun Tomić i Mladen Fuks. Srebrna značka dodijeljena je Renati Habeković Juričko, Marijan Brezovec, Branko Deronja, Dragutin Turjak, Goran Novak i Željko Cigorvski dok je Zlatnu značku dobio Ivan Jagatić. Skupštinu su uz brojne članove Skupštine, pratili i gosti – predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Ivica Klarić, zamjenik gradonačelnika Dugog Sela Pavo Jakovljević, pročelnik Grada Dugog Sela za društvene djelatnosti Veljko Bertak, v.d. predsjednika Športsko ribolovnog saveza Zagrebačke županije Dubravko Šeketa, te ostali. Prije samog početka skupštine došlo je do verbalnog sučeljavanja između predsjednika ŠRD-a Deronje i Alojza Pergara koji je tražio obraćanje skupštini radi upućivanja ostalih na neke dvojbe oko upravljanja Društva, no zbog razloga što spomenuti nije član Skupštine nije se niti mogao obratiti.

Upućujući riječi pohvale na rad članova i upravljačku strukturu, predsjednik Sever istaknuo je kako ŠRD Dugo Selo ulazi u kategoriju odlično organiziranih društava na području HR. „Vi ste uzor mnogima, uz ovakvu organizaciju, vlastiti objekt, Grad i TZ Dugo Selo koji stoje iza vas, kao i brojne volontere uključene u rad, vi ne činite dobro svom Društvu, već i dugoselskoj zajednici“, poručio je predsjednik Sever.

I.G.O.    

šrd 1 šrd 2 šrd 3 šrd 4 šrd 5 šrd 6 šrd 7 šrd 8 šrd 9