________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

andrilovec 1Pod predsjedanjem predsjednika društva Ivice Klarića 26. ožujka održana je redovita godišnja skupština DVD Andrilovec na kojoj su, uz predstavnike preko trideset gostujućih društava, sudjelovali i podržali rad DVD-a Andrilovec  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa svojim suradnicima, gradonačelnik Grada Dugog Sela Stipo Velić, zamjenik zapovjednika VZ Zagrebačke županije Mario Matanić te predsjednik VZG Dugo Selo Zvonko Novosel Dolnjak.

U izvješću o radu društva u protekloj godini, koje je podnijela tajnica društva Marina Remenar, čulo se kako društvo trenutačno broji 113 članova, među kojima su 23 operativna člana, 10 članova podmlatka i tri člana mladeži. Društvo je imalo šest intervencija, ali obavlja i stalna dežurstva  vezana uz odlagalište otpada u Andrilovcu. Osim toga članovi društva sudjelovali su na dislokaciji na Pelješcu, ali i u akciji Migranti. Radilo se i na osposobljavanju te opremanju društva.

Poseban ponos su natjecateljske ekipe koje su lani osvojile ukupno 58 pehara. Na lanjskom gradskom natjecanju muška A, muška B, ženska A i ekipa muškog podmlatka osvojile su prva mjesta. Muška A ekipa osvojila je drugo mjesto u kupu HVZ-a pa je ostvarila i plasman na državno natjecanje.

Društv o je, jednako kao i ranijih godina, bilo i nositelj svih značajnih aktivnosti na razini mjesta Andrilovec te je organiziralo i proslavu Dana mjesta i prigodno vatrogasno natjecanje Kup Tomislava Galovca.

U protekloj godini DVD Andrilovec raspolagao je sa 150 000 kuna, a utrošio 121.000 kuna, dok je za ovu godinu predviđeno 180.000 kuna, a najveći rashodi planirani su za legalizaciju doma i nabavku opreme. 

Na sjednici su dodijeljena i odlikovanji i spomenice. Brončanu plamenicu dobio je Damir Poturiček, spomenicu za 10 godina Ana Štrac, Kristijan Štrac i Nikola Pavlić, a spomenice za 20 godina rada u vatrogastvu dobili su Vladimir Badurina, Krunoslav Ban, Darinko Jančec, Marijo Jančec, Miljenko Klarić, Miroslav Klarić, Krešo Krištof, Ivan Novak, Milan Radomilović, Dalibor Štrac i Dubravko Štrac.

Zahvalnice Zagrebačke županije za sudjelovanje u dislokaciji na Pelješcu primili su Stjepan Kirin i Željko Remenar.

                                                                                                                                             N.H.M.

andrilovec 1 andrilovec 2 andrilovec 3 andrilovec 4 andrilovec 5 andrilovec 6