bandić milan 365Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti“ 5, travnja je održavanjem konstituirajuće skupštine u Gradskoj vijećnici i službeno osnovala svoju Gradsku organizaciju u Dugom Selu. Konstituirajuću skupštinu otvorio je dosadašnji povjerenik stranke Ivan Funtek, a sjednicom je predsjedao Zvonko Novosel Dolnjak koji je rekao kako stranka u Dugom Selu trenutačno ima u evidenciji 66 članova, od čega su 34 prisustvovala sjednici.

Oni su, tajnim glasovanjem, za predsjednika Gradske organizacije Dugo Selo jednoglasno izabrali Dragu Boščića, a jednaku potporu dobila su i dva potpredsjednika Željko Remenar i Pavo Vukelić. U Gradski odbor izabrani su i Milka Barišić, Dražen Buljić, Lovro Darojković, Zvonko Novosel Dolnjak, Marko Nujić, Marijan Pavlić, Ivan Ursa, Damir Puž, Ivana Radomilović i Zlatko Sruk.

Konstituirajućoj sjednici skupštine prisustvovali su i glavni tajnik stranke Nenad Predovan i potpredsjednica stranke Jelena Pavičić Vukičević. Predovan je u svom obraćanju pohvalio već ranije utvrđeni program Gradske organizacije i u njemu posebno naglasio značaj povezivanja Dugog Sela i Zagreba. Dodao je da je ovo 262. organizacija koju je stranka do sada osnovala, a dugoselskom gradskom odboru naložio da što prije formira organizacije po mjesnim odborima. Pavičić Vukičević naglasila je kako je u samo godinu dana od osnivanja stranke došlo do pokrivenosti cijele Hrvatske stranačkim organizacijama, te dodala kako stranka posebnu snagu, osim u Zagrebu, ima upravo na području 2. izborne jedinice.

Novoizabrani predsjednik Gradske organizacije Drago Boščić rekao je kako je pred njim veliki izazov i odgovornost te da će učiniti sve kako bi Dugo Selo postalo grad ugodan za život i pri tom pozvao sve članove na aktivno uključivanje u rad stranke. Boščić je rekao kako je sadašnje stanje u Gradu Dugom Selu katastrofalno, počevši od loše infrastrukture i propasti gospodarstva do činjenice da mladi ljudi odlaze iz Dugog Sela, a doseljavanje je prestalo. Na kraju je dodao i kako vjerjuje da je stranka prevladala dječje bolesti te kako očekuje da će se broj članova uskoro vratiti na dvjestotinjak, koliko ih je popunilo pristupnice prilikom osnivanja inicijativnog odbora.                       Nenad Haleuš Mali

bandić milan 365 bandić milan 365 1 bandić milan 365 2 bandić milan 365 3