hdz kopčevec za web Početkom travnja započeli su unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Na razini Gradske organizacije HDZ Dugo Selo, izborni proces započeo je održavanjem izbora za temeljni ogranak stranke u Kopčevcu.

Izborna skupština održana je u Gradskoj vijećnici, a za predsjednika je ponovo izabran Marko Piličić, dok su osim njega u Izvršni odbor izabrani i Ivan Tulić, Darko Debeljak, Lea Piličić i Luca Vladić. U nedjelju 10. travnja održava se izborna skupština temeljnog ogranka HDZ Velika i Mala Ostrna te Leprovica. Skupština se održava u Vatrogasnom domu u Ostrni s početkom u 18,00 sati. Izbori po temeljnim odborima moraju se održati do 17. travnja, a istoga dana održavaju se i izbori za predsjednika stranke na državnoj razini, prvi puta po sistemu jedan čovjek jedan glas.

Izborna skupština za novog predsjednika, izvršni i nadzorni odbor Gradske organizacije HDZ Dugo Selo održat će se 27. travnja. Kandidature za predsjednika mogu se dostaviti zaključno sa dva dana uoči održavanja skupštine, a neslužbeno saznajemo kako su do sada svoje kandidature najavili Ivan Gereci, Zdravko Šuker te Darjan Budimir.   N.H.M.

hdz kopčevec za web