________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

um4Veliki jubilej, 20.godišnjicu osnivanja i djelovanja, proslavila je 19.ožujka Udruga umirovljenika Općine Rugvica u restoranu Ćurak.

Čestitati na aktivnostima koje je udruga provodila kroz taj dugogodišnji period te dati potporu budućim planovima, došli su rugvički općinski čelnici, predstavnici brojnih udruga i krovne organizacije, poduzetnici, ustanove te mnogi drugi s rugvičkog područja i okolnih gradova i općina.

 

Prije svečanog dijela, održana je redovna godišnja skupština pod predsjedanjem predsjednika Udruge Ivana Vidaka. Održane su redovne sjednice, odbori i sastanci. Uz druženja, sportske susrete, posjete muzejima i putovanja, okosnica njihova rada bila je usmjerena na bolesne i nemoćne članove te na one slabijeg imovinskog stanja. Nabavljena su drva za ogrjev, dijelili su se paketi s potrepštinama za blagdane te jabuke. Preminule članove dostojanstveno su ispraćali. Udruga je prihodovala 68.642 kune, rashodi su 77.190 kuna, a saldo na zadnji dan 2015. godine iznosi 80.290 kuna. Dobro poslovanje obilježilo je proteklo razdoblje, a NO izvijestio je o urednom i dobrom poslovanju. I u novom razdoblju nastavit će s istim aktivnostima, među kojima su suradnja s Maticom umirovljenika Hrvatske i Zagrebačkom županijom, sudjelovanje na manifestacijama, aktivaranje članstva putem raznih sekcija, sportskog i kulturnog sadržaja. Planirani prihodi iznose 80.000 kuna kao i rashodi. Sva su izvješća kao i planovi za dolazeće razdoblje prihvaćena jednoglasno.

Bila je ovo prigoda za prisjećanje na 2.veljače 1996. godine kada je u Strugi Nartskoj osnovana udruga koja je današnji naziv dobila 1997. godine nakon prijateljskog rastanka s Dugim Selom i Brckovljanima. Od samih početaka, a tako je i danas, udruga je imala punu podršku lokalnih vlasti. Aktivnosti udruge redovito se unapređuju, danas ona broji 670 članova koji s iskaznicom Matice mogu ostvariti brojne popuste, napomenuo je dopredsjednik Stjepan Jambrečec. Zahvalio je svima na potpori dodajući kako je "najvažnije zdravlje, umirovljenici su skromni u svojim zahtjevima, a godine nisu važne".

Na uspješnom radu čestitao je općinski načelnik Mato Čičak, a skupu je nazočila i predsjednica rugvičkog vijeća Đurđa Artić. Čičak je stavio naglasak na razumijevanje, suradnju u duhu prijateljstva te daljnju financijsku potporu. Informirao je i kako su u tijeku pregovori sa Čazmatransom u vezi općinskih subvencija od 50 posto za kupnju prijevoznih karata. Udruzi je čestitao i potpredsjednik MUH-a Tomo Benko napomenuvši kako organizacija ima 270.000 članova. Spomenuo je rezanje mirovina te zapitao kako umirovljenici mogu preživjeti s prosječnom mirovinom od 2.200 kuna. Skupu se obratio i predsjednik dugoselske udruge Stjepan Novosel podsjetivši da korijeni udruženja sežu još od 1947. godine i uručivši domaćinima prigodan poklon. Svečanost je zaokružena dodjelom priznanja i zahvalnica za 20. godina vjernom članstvu kao i prijateljima i suradnicima. Priznanja su uručena i osnivačima Stjepanu Kolčiću, Ivanu Trupeljaku, Stjepanu Jambrečecu, Ivanu Vidaku i Mirku Vinčiću.

AMŠ

um1 um3 um4 um5 um7 um8 um2 um11 um10 um12 um6 um13 um14