stip5Gradski stipendisti učenici i njihovi roditelji te studenti danas su potpisali ugovore o dodjeli stipendija. Za ovu školsku/akademsku 2015./2016. godinu, prema Odluci, dodijeljeno je 12 stipendija Grada Dugog Sela, 6 učeničkih i 6 studentskih.

Učenici će mjesečno primati 550 kuna, a studenti 750 kuna stipendije. Na natječaj se javio 21 kandidat, od čega 10 kandidata za učeničku stipendiju te 11 kandidata za studentsku stipendiju.

Na svečanosti u Gradskoj vijećnici uspješnim studentima i učenicima čestitali su gradonačelnik Stipo Velić, koji je supotpisao ugovore, te pročelnik Odjela društvenih djelatnosti Veljko Bertak. Kako je rečeno, ove stipendije su pokazatelji izvrsnosti.

Čestitke su upućene i roditeljima koji su zasigurno dali svoj doprinos ovakvim rezultatima. „Vi ste ponos našeg grada zbog svog zalaganja i znanja te imate podršku za daljnje školovanje. Nadam se da nećete zaboraviti grad iz kojeg ste poniknuli, unatoč trendu odlazaka mladih u inozemstvo, jer ste potrebni i gradu i državi“, zahvalio je stipendistima gradonačelnik Velić osvrnuvši se i na odlične rezultate dugoselskih učenika na svjetskim i europskim natjecanjima znanja.

Grad stipendije dodjeljuje od 1998. godine. Od dosadašnjih stipendista, njih 28 ostvaruje pravo na nastavak stipendiranja (12 učenika i 16 studenata), tako da će Grad u šk. / ak. godini 2015/2016. imati ukupno 40 stipendista (18 učenika i 22 studenta). Od 18 učenika stipendista - 8 ih se stipendira za deficitarna zanimanja (2 kuhara i 2 med. sestre/med.tehničar) dok se od 22 studenta stipendista Grada Dugog Sela - 15 ih se stipendira za deficitarna zanimanja (6 učitelja raz. nastave; 3 doktora medicine; 2 edukacijska rehabilitatora – defektologa; 1 odgajatelj - predškolski odgoj; 1 stomatolog; 1 psiholog, 1 inženjer građevine).

Na kraju svečanosti, podijeljeni su prigodni darovi uz želje da novi stipendisti nastave svoj uzlazni trend uspješnosti.

amš

 

stip1 stip2 stip3 stip4 stip5