brcko11Mirisi kolača i toplog čaja širili su se prostorom novog dječjeg igrališta u Božjakovini gdje je, u organizaciji Općine Brckovljani, po prvi puta upriličeno zajedničko kićenje bora.

Ukrašavanje je povjereno djeci, učenicima OŠ „Stjepan Radić“. Talentirani polaznici likovne grupe, zajedno s voditeljem prof. Robertom Samardžićem, božićne ukrase sami su i izradili. Srca po uzoru na licitarska, anđeli, kuglice lako su našli svoje mjesto na više od deset metara visokoj božićnoj jelki. Svoj doprinos ukrašavanju dali su i mještani koji su svoju djecu doveli na igranje.

Bilo je to i svojevrsno svečano otvorenje igrališta koje je, uz još tri na području općine, nedavno uređeno. Pri uređenju ovih prostora za igru vodilo se računa o najvišim standardima i sigurnosti, a ovo u Božjakovini je, zbog blizine prometnica ograđeno. U uređenje površine 280 metara kvadratnih uloženo je 76.700 kuna, saznajemo iz Jedinstvenog upravnog odjela Općine.

Na šljunčanu podlogu postavljene su najmodernije dječje sprave, klupe za odmor, uređen je prilaz, posađeno zelenilo. Ljuljačke, tobogani, klackalice, penjalice postavljeni su i u Brcku kod crkve, Prečecu i Lupoglavu. Ukupna vrijednost uređenja je 60.000 kuna. Zadovoljstvo izgradnjom novih sadržaja izrazili su roditelji, a prostorom za igru i samim spravama najviše su zadovoljna djeca sama.

amš

brcko1 brcko2 brcko3 brcko4 brcko7 brcko8 brcko9 brcko10 brcko11 brcko12 brcko13