________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

kinolozi 1Još jedna kinološka sezona je iza nas. Već tradicionalno, svake godine u 11. mjesecu Kinološko društvo Dugo Selo održava ispite prirođenih osobina za ptičare, retrivere i šunjkavce te Ispit rada u polju s odstrelom za kontinentalne ptičare s kandidaturom CACT. Tako smo se i ove godine, 14. studenog okupili u lovačkoj kući LD Zec Oborovo i odradili i više nego uspješne ispite kojima je pristupilo 18 pasa.

Od četrnaest ptičara i jednog retrivera, samo jedan pas nije zadovoljio na ispitu prirođenih osobina. Ispitu rada u polju s odstrelom pristupila su 3 psa, 2 njemačka ptičara oštre dlake te jedan vajmarski ptičar. Pošto smo imali samo tri psa kandidatura CACT nije dodijeljena, a ispit je položio samo njemački ptičar oštre dlake Ero II Breška Zelina, vlasnika Damira Puhalovića iz Ježeva.

Od ukupnog broja pasa, čak je 15 pasa bilo s lovnog područja Dugo Selo.  Vlasnicima i njihovim ljubimcima još jednom čestitamo na postignutom uspjehu

Ove ispite sudila su i procjenjivala čak tri kinološka suca, gospoda Marijan Čižmešija, Nenad Jagodić i Velimir Sruk. Vlasnici pasa i organizator KD Dugo Selo zahvaljuju im se na korektnom suđenju i korisnim sugestijama za buduće plasmane.

Posebnu zahvalu upućujemo Lovačkom društvu Zec Oborovo, na čijim je terenima ovo takmičenje održano i čiji su se članovi ponovno  pokazali izuzetnim domaćinima.

Suradnja s njima mogla bi poslužiti kao primjer uzajamnog pomaganja i uspješnog  zajedničkog djelovanja, a sve u svrhu uspješnijeg uzgoja pasa, ali i boljih suradnika u lovu.

Vidimo se dogodine, kada slavimo 40 godina postojanja. Nadamo se da ćete nam se pridružiti u slavlju.

                                                                                                                             Lana Kocet

kinolozi 1 kinolozi 2 kinolozi 3