Suzana Kralj Šantić nova je predsjednica Društva Naša djeca Dugo Selo, jednoglasno je odlučeno na skupštini održanoj 12.lipnja u dvorani Glazbene škole.

„Potrudit ću se da, zajedno sa svim članovima DND-a i dalje ostvarujemo ciljeve koje su odredili osnivači DND još davne 1950. godine. Željela bih se zahvaliti svima koji su nas podržali u svim našim aktivnostima koje smo organizirali u ovoj godini. Pred DND-om su veliki izazovi koje nećemo moći prevladati bez podrške i suradnje s lokalnim i regionalnim vlastima, javnim ustanovama i udrugama s područja našeg grada i okolice, naših članova, volontera i ostalih građana te tvrtki i obrtnika grada Dugog Sela. Veselim se budućoj suradnji“, kazala je nova predsjednica.

Članice skupštine postale se Ivona Jeleč i Dunja Belaić Goleš, novi član IO je Krešo Perčić. Novoizabrana čelnica udruge Kralj Šantić, uputila je zahvalu prijašnjoj predsjednici Sofiji Štefanac Klobučar, koja je dala neopozivu ostavku, na dugogodišnjem radu i doprinosu. Kako je istaknula, upravo je ona prepoznala potencijal projekta „Čarolarije našeg grada“ i bez njene podrške ne bi zaživio. Županija i Grad financijski su ga podržali. U sklopu projekta tiskana je zbirka priča autorice Anite Kovačević.

To je i jedan od malobrojnih ostvarenih projekata u prošlogodišnjem izvješću o radu, s obzirom da je većina događanja zbog epidemiološke situacije, bila otkazana.

Po drugi puta u povijesti, lani nije bilo organizirano ljetovanje u Velom Lošinju, a kako se čulo, upitno je i za ovu godinu. Ako će se ići, planiraju se radionice za djecu. Za kuhinju u odmaralištu su, preko Zagrebačke županije, nabavljeni elementi u vrijednosti 6.000 kuna. Grad je omogućio prenamjenu sredstava za projekt "Čarolarije našeg grada" te je tako bilo moguće plaćanje dospjelih obaveza za hladni pogon odmarališta čiji je trošak oko 35.000 kuna. Općina Brckovljani također je omogućila da sredstva dobivena u 2020. iskoriste u ovoj godini.

U novom programu rada, uz još nedefinirano ljetovanje, je obnova kuhinje prema HACCAP sustavu za što je osigurano 18.000 kuna, a potrebno je oko 45.000 kuna. Čarolarije idu i ove godine. Odrađena su dva ciklusa radionica na temelju priča te aktivnosti povodom „Godine čitanja“. Od rujna do prosinca održat će se radionice, a na poznatim dugoselskim lokacijama javno čitanje planirano je do kraja godine, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Slijedi i promocija zbirke, uz popratni program, 26. lipnja s početkom u 10 sati u OŠ Ivan Benković. Od ostalog, planiran je tisak II. dopunjenog izdanja knjige „60 godina odmarališta u Velom Lošinju“; sudjelovanje u gradskim manifestacijama; organizacija Dana otvorenih vrata DND-a i Dječjeg tjedna. Sredstva od Grada Dugog Sela u 2021. iznose 40.000 kuna, Općine Brckovljani 5.000 kuna, Zagrebačke županije 21.800 kuna, navedeno je u financijskom planu. Glavni zadatak je obnoviti kuhinju za početak rada odmarališta, ponovila je Kralj Šantić uputivši poziv svim volonterima da se jave (radovi, radionice) i donatorima (materijal i financije).

Novoj predsjednici čestitao je gradonačelnik Nenad Panian. I u svom novom, drugom mandatu izvršna vlast posvetit će vrijeme udrugama, uz podršku i suradnju. Bitna je vidljivost udruga novim stanovnicima grada. „U udruge moramo uključivati mlade, moramo im dati percepciju povijesti ove udruge, njen značaj koji je imala prije, ima sada i koju će imati u budućnosti. Vjerujem da ćemo iznaći način kako riješiti problem s odmaralištem“, rekao je gradonačelnik.

Skupštini su nazočile njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić i ravnateljica OŠ Josipa Zorića Mara Mamuza. amš

  • fafa
  • fbfb
  • suzana_kralj_šantićsuzana_kralj_šantić