________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nagrađene su njegove skladbe ,,Koncert za klavir solo” i ,,11. Simfonija - za  orkestar"

Mladi hrvatski umjetnik, glazbeni pedagog i skladatelj Dario Cebić ostvario je ogroman uspjeh osvojivši 1. mjesto na velikim međunarodnim glazbenim natjecanjima  u Argentini i Brazilu.

Natjecanja su organizirana u gradovima Buenos Airesu i Rio de Janeiru, a Cebić je 1. mjesto uspio izboriti sa skladbama ,,Koncert za klavir solo” i ,,11. Simfonija - za  orkestar" za što mu je međunarodna komisija sastavljena od uglednih profesora i umjetnika (prof. Daniela Rodriguez, prof. Antonio Moreno, prof. Arnaldo Eller, prof. Marisa Ramalho, prof. Natallia Kazlova i prof. Maurisio Goncalves)  dodijelila maksimalnih 100 bodova.

Inače, Dario Cebić doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u Grazu na ,,Universität für Musik und darstellende Kunst" Graz, nakon čega je završio postdiplomski studij kompozicije na ,,Universität für Musik und darstellende Kunst" u Beču, dok je specijalizaciju iz glazbenih znanosti, kompozicije i analize usavršavao na ,,Hochschule für Musik Hanns Eisler" u Berlinu te na cijenjenim Sveučilištima u Frankfurtu i Freiburgu.

Dodatno je 2018. godine završio doktorski studij iz kompozicije. Dobitnik je brojnih svjetskih nagrada (Barcelona, New York, Pariz, Zagreb, Beč, Kopenhagen, Prag, Milano, Peking itd.) a 2020. dobio je nagradu Republike Hrvatske za pedagoški rad i kompoziciju.