U velikoj dvorani Glazbene škole Dugo Selo sinoć je promovirana nova zbirka pjesama dugoselskog pjesnika Zvonimira Nemeta pod nazivom „Sjaj tišine“.  Šesta je to zbirka, sadrži 122 pjesme, a kao i u prethodnoj „Treptaj duše“, pjesnik propitkuje i opisuje sve razine ljubavi.

Više o njegovim stihovima navela je u predgovoru Vesna Matić, dr.med.

„Zvonimir Nemet nastavlja istim žarom i strašću da živi sretan i svojim Suncem obasjan stvarajući stihove u ženskom rodu, nižući pjesmu za pjesmom poput kristalne rosne ogrlice što blista na dlanu voljene koja će je udivljena staviti na nježni vrat spreman za poljubac, milovanje i ruke raširiti u zagrljaj… u ime svih žena koje vole i čuvaju lađu zanosa i čežnje za uvijek novim susretom. Iako se iste riječi ponavljaju u mnogim pjesmama, skupljeni smisao kao puž u kućici, odmota se tek srcu koje umije osjetiti radost iščekivanja, nadu otvaranja i otkrivanja najdublje biti“, opisala je Matić.

Njegove pjesme, čiji je kraj ujedno i početak, kazivale su Vesna Bičanić i Ana-Marija Šprihal. Kako se čulo, stihove odlikuje izuzetna melodioznost pa ne čudi da su brojni i uspješno uglazbljeni. Pjesnik već duži niz godina surađuje s Glazbenom školom i njenim ravnateljem Darijom Cebićem, proslavljenim hrvatskim kompozitorom svjetskog glasa. Stoga je i promociju popratila glazba u izvedbi Tamburaša i Marka Majića. Na repertoaru je bila i skladba „Ponosna Banovina“, čiji su autori stihova Nemet i Stjepan Večković, glazbu potpisuje Robert Mihovilić, aranžman Majić, izvodi je Hrvatski gajdaški orkestar čiji je potonji član. Pjesma se vrti na mnogim radio postajama, sav prihod od emitiranja ide za obnovu Glazbene škole u Sisku.

Nemet je do sada objavio preko 550 pjesama. U pripremi je nova zbirka, a prije toga „Sjaj tišine“ bit će predstavljen i u Zagrebu u Europskom domu 22. studenoga.

  • f0f0
  • f3f3
  • f5f5
  • sjaj_tišine_naslovnicasjaj_tišine_naslovnica