Na danas održanoj sjednici Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela utvrđen je prijedlog javnog poziva za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Dugog Sela u 2021. godini.

Sjednicu je vodio predsjednik Odbora, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća, Siniša Kljajić, u prisutnosti resornog pročelnika Mladena Šestana. Sjednici je nazočio gradonačelnik Nenad Panian.Javni poziv će se objaviti u sljedećem tiskanom izdanju "Dugoselske kronike" te na službenoj stranici Grada Dugog Sela. Javnim pozivom pozivaju se ovlašteni predlagatelji da podnesu prijedloge za sljedeća javna priznanja Grada Dugog Sela: Nagrada Grada Dugog Sela za životno djelo; Godišnja nagrada Grada Dugog Sela; Počasni građanin Grada Dugog Sela; Zahvalnica Grada Dugog Sela. Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Dugog Sela za životno djelo, Godišnje nagrade Grada Dugog Sela i Zahvalnice Grada Dugog Sela imaju Gradonačelnik, vijećnici Gradskog vijeća, tijela mjesne samouprave, građani Grada Dugog Sela, trgovačka društva, ustanove, udruge, političke stranke i druge domaće pravne osobe. Pravo podnošenja prijedloga za proglašenje Počasnim građaninom Grada Dugog Sela ima gradonačelnik Grada Dugog Sela i članovi Gradskog vijeća. Nagrade se tradicionalno dodjeljuju prigodom Dana Grada.

Odbor je razmatrao i pristigle zahtjeve za prihvaćanje financijskog pokroviteljstva Gradskog vijeća. Stigla su dva prijedloga. Razmotren je zahtjev udruge MachLab, koja se bavi područjem novih tehničkih znanosti, robotikom, maketarstvom, informiranju javnosti o upotrebi i razvoju novih tehnologija, te je rečeno kako  projekt za koji su tražena sredstva nije dovoljno pojašnjen. Udruga je tražila 10.000 kuna za projekt pod nazivom „Promocija i očuvanje tehničke kulture“, a odnosi se na kupnju uređaja za izradu promotivnih materijala za korištenje članova udruga i ustanova s područja grada za izradu besplatnih promotivnih materijala prigodom manifestacija i događanja kao i organizaciju radionica. Odbor je jednoglasno donio zaključak kojim se poziva udruga da dopuni opis projekta, cilj projekta, navede korisničku skupinu kojoj je namijenjen, hodogram realizacije. Zahtjev Košarkaškog kluba Dugo Selo za financijsko pokroviteljstvo 6.turnira ulične košarke 3 na 3 je prihvaćen. Traženi iznos je 10.000 kuna za potrebe organizacije, a pokroviteljstvo prihvaća predsjednik Gradskog vijeća. Ovaj tradicionalni sportski događaj, koji promovira zdrav život i popularizira sport, privlači mnoge zaljubljenike košarke u Dugo Selo. Održava se na igralištu OŠ Ivan Benković, a ovogodišnji datum je subota, 4.rujna.amš

g2