Na jučer održanoj 13. sjednici Općinskog vijeća Brckovljani, vijećnici su jednoglasno usvojili odluku ulaska Općine u vlasničku strukturu komunalnog društva Komunalac Vrbovec. Nakon što su ovu odluku podržali Grad Vrbovec i općine koje imaju suvlasničke udjele u Komunalcu, isto je učinilo i Vijeće Brckovljana.

 

-Nadamo se jeftinijoj i kvalitetnijoj usluzi za našu općinu i mještane, to se pogotovo odnosi na povoljniju cijenu odvoza smeća- rekao je načelnik Tihomir Đuras.
Vijećnici su također donijeli i Odluku o utvrđivanju iznosa subvencije redovitog programa predškolskog odgoja i obrazovanja u dječjim vrtićima. Novom Odlukom, Općina će boravak djece u dječjim vrtića subvencionirati s 1303,47 kuna. Drugim riječima, cijena subvencije je uvećana za 200 kuna, dok će roditelji za boravak na području općine trebati izdvojiti dodatnih 30 kuna.
-U Brckovljanima je jedna od najnižih ekonomskih cijena vrtića u županiji. Nakon ovih silnih poskupljenja, morali smo prihvatiti povećanje ekonomske cijene za 230 kuna, pri čemu je Općina preuzela na sebe 200 kuna, a 30 kuna je palo na teret roditelja- istaknuo je Đuras.
Između ostaloga, vijećnici su donijeli i Odluku o prodaji dviju parcela u Brckovljanima pri čemu će Općina uprihodovati nešto manje od pola milijuna kuna.

Poznati dobitnici javnih priznanja
Vijećnici su također jednoglasno donijeli odluku o dodjeli priznanja, novčanih nagrada i zahvalnica povodom Dana Općine Brckovljani. Zahvalnice Općine Brckovljani i novčane nagrade od 1500 kuna dobit će najuspješnije članice Karate kluba Brckovljani; Temia Palinkaš, Rita Golubić i Lucija Ferenček, a Zahvalnicu će primiti i Udruga Hrvatski vitezovi – ratni veterani ’91 Brckovljani za doprinos u ostvarivanju prava sudionika Domovinskog rata. Priznanje Općine Brckovljani primit će Nogometni klub Brcko za uspješne rezultate i rad s mlađim kategorijama u sezoni 2021./2022.
Nagrade za životno djelo primit će dugogodišnji ravnatelj Osnovne škole Stjepan Radić Jure Mišković i Dragutin Šodec posthumno za njegovanje kulturnih običaja Općine Brckovljani kroz likovnu umjetnost i stvaralaštvo.
Nagrade će im biti uručene na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati 14. studenoga. (IĐ)

 

  • DSC_4569DSC_4569
  • DSC_4574DSC_4574
  • DSC_4583DSC_4583
  • DSC_4590DSC_4590
  • DSC_4592DSC_4592