________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Osnovna škola Rugvica bila je domaćin Međužupanijske GLOBE smotre regije Zagreb koja je održana u utorak 9. travnja 2024. Na smotri je sudjelovalo 6 škola, 3 osnovne i 3 srednje škola s područja Zagrebačke (Osnovna škola Rugvica), Sisačko – moslavačke županije (Srednja škola Petrinja) te Grada Zagreba (Škola za medicinske sestre Vrapče, XV. Gimnazija, Osnovna škola Lučko, Osnovna škola Marije Jurić Zagorke).

Načelnik Mato Čičak na današnjoj sjednici Općinskog vijeća najavio je kako će od pedagoške godine 2025./2026. boravak djece u vrtićima biti besplatan. U svom osvrtu na razvoj pedagoškog odgoja na području općine, načelnik je istaknuo kako iz godine u godinu raste broj upisane djece u vrtiće, a samim time i potrebe za proširenjem vrtićkih kapaciteta sve su veće.

U Oborovu uz domaćinstvo Lovačkog društva Zec Oborovo održano je druženje lovačkih društava s područja Zagrebačke domaćine. Druženju se odazvao i premijer Andrej Plenković koji je tom prilikom upoznat sa svim aktivnostima koje se na području lovstva provode na području Zagrebačke županije.