Likovni radovi učenika 4.a razrednog odjela OŠ Rugvica, pod mentorstvom učiteljice Danijele Klajn, izabrani su i izloženi u sklopu 62. Međunarodnoga dječjeg festivala Šibenik – Hrvatska kao jedan od središnjih likovnih događaja na festivalu (radovi su odabrani i vrednovani prema načelima kreativnosti, maštovitosti, originalnosti i izražajnosti djeteta u prikazu njegovih likovnih promišljanja kao i kvaliteti provedbe ideje s obzirom na odabranu likovnu tehniku, a u skladu s osjetilnim, spoznajnim i stvaralačkim mogućnostima djece određene dobi).

Općina Rugvica u suradnji s novoosnovanom Edukacijsko-razvojnom udrugom HORUGVA organizirala je ljetne radionice za najmlađe. Radionice su bile predviđene za svu djecu osnovnoškolskog uzrasta, a održane su po treći puta. Tijekom cijelog proteklog tjedna djeca su mogla pohađati jednu od sedam igraonica; mali, ali pravi ribolovci, ljetno disco rolanje, vatrogasna škola i zabava do bola, mali ekolozi, mali kuharski chefovi, origami radionica i šah.

Iza rukometaša Rugvice najuspješnija je klupska sezona u povijesti. Uz brojne uspjehe mlađih kategorija, koje su sudjelovale na dvije Državne završnice u Poreču, stigao je uspjeh seniora koji su izborili ulazak u Prvu ligu. Tim povodom načelnik Mato Čičak primio je igrače i trenere Miroslava Vicića i Hrvoja Džigumovića, kako bi im čestitao na postignutim rezultatima.

Pobjednicima Natječaja za likovni, literarni i foto rad Hrvatske vatrogasne zajednice svečano su uručene nagrade 27. lipnja u prostorijama Galerije Scheier u Čakovcu. Uz pobjednike, njihove mentore te predstavnike vatrogasnih zajednica županija, svečanom uručenju nazočio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Vesna Šerepac te predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved. Među nagrađenima je Marta Jug iz Oborova, koja je osvojila drugo mjesto u kategoriji likovnog ostvarenja za predškolski odgoj. Pohađa Dječji vrtić Medvjedići, njena mentorica je Anja Biškup Micić.