Večerašnji koncert Ivana Zaka bio je sjajna uvertira u manifestaciju „Stara jela z Dugoga Sela“. Popularni pjevač je na prostoru ispred Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo svojim hitovima proširio pozitivnu energiju. Kako se čulo od posjetitelja, ovakvih je događaja uistinu nedostajalo. Bila je to prava fešta, a dobre atmosfere neće manjkati ni sutra, 18.rujna, na središnjem događaju manifestacije „Stara jela z Dugoga Sela“.

Danas je u dvorišnom prostoru Glazbene škole Dugo Selo, pod pokroviteljstvom Grada Dugog Sela, Općine Rugvica i Općine Brckovljani održano prigodno svečano obilježavanje 30. obljetnice od dana mirne predaje vojnog skladišta Prečec, kao i predaje Doma JNA, zgrade u kojoj je danas smještena Glazbena škola Dugo Selo. Cijelo događanje organizirala je Udruga Hrvatski vitezovi Dugo Selo u sklopu projekta „Istina o Domovinskom ratu iz perspektive bojovnika“. 

Grad Dugo Selo obavještava sve roditelje djece predškolske dobi na području Grada Dugog Sela čija djeca nisu upisana u vrtiće na području Grada Dugog Sela, da postoji mogućnost upisa djece u Dječji vrtić Didi u Lukarišću. Dječji vrtić Didi u Lukarišću će formirati prema potrebi i iskazanom interesu roditelja potreban broj novih odgojnih skupina.

Danas počinje još jedna školska godina, ali nakon izazovne prošle godine „uživo“ i uz blaže epidemiološke mjere. U dugoselskim osnovnim školama zazvonilo je školsko zvono za oko 1600 učenika. Među njima po prvi put u školske klupe sjest će i 189 djece. Kako bi se lakše privikli na novo životno razdoblje, u obje škole priređeni su dočeci dobrodošlice.