LAG „PRIGORJE“ u izradi je Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2023. do 2027. godine te pozivamo sve zainteresirane poljoprivrednike, udruge, ustanove, tvrtke, obrte, predstavnike gradova, općina, razvojnih agencija, učilišta i svih ostalih zainteresiranih s područja LAG obuhvata da nam se pridruže na radionicama kako biste nam iznijeli svoje projektne ideje koje bismo mogli realizirati kroz našu novu razvojnu strategiju. Identificiranje potreba od iznimne je važnosti za izradu strategije jer je to ključan preduvjet da kreiramo mjere i tipove operacija unutar strategije, odnosno natječaje koji će najbolje odgovarati potrebama dionika na našem području.

Uz Noć muzeja podsjećamo na kapitalni projekt Grada Dugog Sela – Kulturno-informativni centar u kojem će svoje mjesto naći i galerijsko-izložbeni prostor. Objekt je građevinski gotov, slijedi tehnički pregled, a onda i opremanje interijera. Više o daljnjim koracima rekla nam je zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić.

„Sada smo pri kraju skupljanja sve potrebne dokumentacije i u očekivanju smo datuma za tehnički pregled. Svi građevinski radovi ugovoreni ovim projektom su gotovi i slijedi opremanje interijera. Sljedeći tjedan imamo sastanak s projektantima, dosta je zahtjevno opremiti KIC na način da odgovara svim potrebama za sadržaje i aktivnosti koji će u njemu biti. To su izložbeni prostori, prostor za Turističku zajednicu, vijećnica koja će biti multifunkcionalna. Osim za sjednice vijeća, ovdje bi se održavala i vjenčanja. Nadamo se da ćemo osmisliti najbolji način opremanja, a i da sljedeću Noć muzeja, dakle nagodinu, dočekamo otvorenjem izložbe zbirke umjetničkih djela iz fundusa Pučkog otvorenog učilišta“, kazala je zamjenica Kokot Bambić.

  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3
  • f4f4

U susret obilježavanju velike obljetnice 130. godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dugo Selo, dugoselski vatrogasci uredili su vlastitim sredstvima, donacijom poduzetnika Unijabeton d.o.o., Bagarić usluge d.o.o., Alati Matić d.o.o. i Vatrogasne zajednice Grada Dugo Selo vatrogasnu salu i garažu.