________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Simbolički, na blagdan svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u Prozorju, na adresi Grgošićeva 52, otvorena je pčelarska kuća Pčelarske udruge Maslačak koja okuplja 69 pčelara s područja Grada Dugog Sela te općina Brckovljani i Rugvica. Goste, među kojima su bili gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian sa suradnicima te predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Dražen Kocet i njegov zamjenik, ujedno predsjednik Pčelarskog saveza Zagrebačke županije, Željko Vukić, pozdravio je predsjednik Udruge Maslačak Milan Jergović.

Na današnjoj sjednici Mandatne komisije, pod predsjedavanjem Zlatka Matacuna, donijeto je izvješće o prestanku mandata vijećnika Gradskog vijeća Darjana Budimira, izabranog na Kandidacijskoj listi HDZ, SKNL, BANDIĆ MILAN 365, HSU, HDS, HSS braće Radić, a koji je podnio ostavku 23.studenog 2023. godine te mu je s tim danom i prestao mandat.

Tradicionalno, uz obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, Društvo invalida Dugo Selo organizira prigodno okupljanje svojih članova, a tako je bilo i ove godine. Proteklog petka, 1. prosinca, u konobi Romantika, okupilo se članstvo zajedno s predsjedništvom Društva invalida Dugo Selo, kao i njihovi gosti – predsjednica Udruge za promicanje istih mogućnosti (UPIM) mr.med.sc. mr. Mirjana Dobranović, predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Vrbovec, Udruge iz Križevaca predsjednik skupštine Crvenog križa Dugo Selo Josip Svibovec te izaslanik Grada Dugog Sela, pročelnik za društvene djelatnosti Boris Savić.