DVD Lupoglav s uspjehom je prošao na natječaju Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske, kojim su ostvarili 231.115,00 kuna za novu opremu.

Naime, društvo je apliciralo na natječaj u sklopu projekta „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“, na kojem su ostvarili maksimalnu traženu potporu.

Ugovor s MUP-om o dodjeli bespovratnih sredstava potpisao je predsjednik DVD-a Lupoglav, Jurica Ivanić.

-Uspjeli smo zadovoljiti sve visokopostavljene uvjete, te su nam odobrena tražena sredstva u stopostotnom iznosu. Novac ćemo iskoristiti za nabavku zaštitne opreme za 10 novih operativaca, kao i za opremu kojom ćemo našu spremnost podići na još višu razinu. Ovim putem zahvaljujem se Upravnom odboru koji je s uspjehom sve odradio- istaknuo je predsjednik DVD-a Lupoglav.IĐ