________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Načelnik Općine Brckovljani, Tihomir Đuras potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju novog dječjeg vrtića u Božjakovini.

Naime, Općina je prošle godine prijavila dva projektna prijedloga izgradnje dječjih vrtića u Božjakovini i Lupoglavu putem NPOO-a, za što je ostvarena bespovratna potpora u iznosu od 812.263, 59 eura što je stopostotan iznos sredstava. Partner Općini u ovom projektu susjedna je Općina Rugvica.
-Vrtić u Božjakovini imat će pet odgojnih skupina, pri čemu će četiri biti vrtićke, a jedna jasličke dobi, čime će biti zadovoljen smještaj za 92 djeteta. Nadam se kako ćemo uskoro potpisati i Ugovor za vrtić u Lupoglavu, gdje će biti tri odgojne skupine- ističe načelnik Tihomir Đuras i naglašava;
-Vizija rada vrtića pružiti je svakom djetetu sigurno i poticajno okruženje u kojem ćemo stvoriti najbolju priliku za rast i razvoj sukladno individualnim potrebama. Bit će to mjesto na kojem će djeca dobiti najbolju njegu, zaštitu, obrazovanje, ali i biti potpora mladim obiteljima za ostanak, kao i poticaj za budući dolazak u našu općinu- zaključio je Đuras.
Očekivani rok izgradnje dječjeg vrtića u Božjakovini je prva polovica 2025. godine, te da će mališani s tom jeseni krenuti u novoizgrađeni objekt. (IĐ)

 

  • DSC_7401DSC_7401
  • DSC_7410DSC_7410
  • DSC_7420DSC_7420