________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13.studenog Općina Brckovljani proslavit će svoj Dan. Naime, toga se dana slavi spomendan svetog Brcka koji je nebeski zaštitnik ove općine. Tim povodom održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća kojom će biti proslavljeno i 30 godina od osnutka općine. zaslužnim pojedincima i udrugama već tradicionalno toga će se dana uručiti Priznanja i Zahvalnice.

Općinska priznanja bit će uručena DVD-u Prečec, DVD-u Tedrovec, DVD-u Hrebinec, DVD-u Gračec, DVD-u Lupoglav, DVD-u Brckovljani, LD Sokol Stančić, LD Srna Lupoglav, te Željku Tašleru, dobrovoljnom darivatelju krvi koji je za svoj nesebičan čin ovih dana nagrađen i Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske od strane predsjednika Zorana Milanovića.

Također, povodom obilježavanja Dana Općine Brckovljani dodijelit će se i Zahvalnice i novčani iznosi učenicima Osnovne škole Stjepan Radić, koji su u prošloj školskoj godini ostvarili plasman na državnu razinu natjecanja. Nagrađene su Marija Čavar, Korina Blažević, Marta Bekić, Hana Bionda, Lucija Čavar i Magdalena Grozdek koje su pod mentorstvom Ivane Skočić sudjelovale na državnom natjecanju Mladih Crvenog križa. Uz njih nagrađena je i Danijela Dunđer s mentorima Ivanom Kosko i Robertom Samardžićem za nacionalnu razinu natjecanja "Čitanjem do zvijezda" te Lea Horvat, Karlo Čović, Ana Hrstić, Tymofii Sidak, Lana Marić i Gabrijela Gegić s mentoricom Draganom Turkalj za sudjelovanje na državnoj razini natjecanja Lidrano.

- Svi ovi dobitnici zaslužili su priznanja svojim vrijednim radom. Učenici su se iskazali u svojim područjima, a naše vatrogasne i lovačke udruge tu su uvijek kada ih zatrebamo, a to se vidjelo i kada nas je ljetos zadesilo olujno nevrijeme. Isto tako među nagrađenima je i gospodin Željko Tašler, koji godinama nesebično daruje svoju krv kako bi spasio nečije živote - poručio je načelnik Tihomir Đuras. (IĐ)