________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uz radove na izgradnji komunalne infrastrukture u Zoni gospodarske namjene K-3 Božjakovina te radovima na dječjem vrtiću u Božjakovini, na području Općine Brckovljani u tijeku su i radovi na izgradnji tržnice. Prema najavama načelnika Tihomira Đurasa završetkom radova tržnica bi trebala postati središnje mjesto svih općinskih događanja, jer uz nju se gradi i trg.

-Nadamo se kako će svi radovi završiti u roku. Kako vidimo radovi napreduju jako dobro. Vjerujem kako ćemo od jeseni sve manifestacije održavati upravo na tom platou ispred tržnice, za koji vjerujem kako će postati mjestom druženja svih naših mještana- kazao nam je prilikom obilaska radova načelnik Tihomir Đuras, koji nam je otkrio kako je u planu i projektiranje parka na 2,7 hektara koji će se nadovezivati na buduću tržnicu i sportske terene.
-Taj projekt ćemo aplicirati na neke od europskih fondova, kako bismo cijeli ovaj kompleks objedinili u jednu lijepu priču- zaključio je Đuras.
Za projekt izgradnje tržnice Općina je iz Programa ruralnog razvoja kroz mjeru 7.4.1 ostvarila potporu od milijun eura, dok je ugovorena vrijednost radova nešto veća od 3,1 milijuna eura. Završetak radova očekuje se tijekom listopada. (IĐ)

  • DSC_6164DSC_6164
  • DSC_6169DSC_6169
  • DSC_6173DSC_6173
  • DSC_6174DSC_6174
  • DSC_6184DSC_6184