________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jedan od najvažnijih projekata u Općini Brckovljani izgradnja je dječjeg vrtića u Božjakovini, kojim će se osigurati dodatna mjesta u predškolskoj ustanovi, kao i stvoriti dodatan prostor za učenje i igru najmlađih. Ukupna vrijednost radova je gotovo 3,5 milijuna eura.

Za navedeni projekt Općina je potpisala Ugovor od dodjeli bespovratnih sredstava koji se financiraju iz mehanizma oporavka i otpornosti u iznosu od 812.263,59. eura, a načelnik Tihomir Đuras nada se kako će Općina ostvariti i domaću komponentu sufinanciranja.
-Ponosan sam što su krenuli radovi na našem vrtiću koji će imati pet odgojnih skupina. Nadam se kako će radovi ići zadovoljavajućom dinamikom kako bi u ožujku sljedeće godine mogli i otvoriti naš novi dječji vrtić u Božjakovini- kazao nam je prilikom obilaska radova načelnik Tihomir Đuras, otkrivši nam kako će za koji dan biti raspisan natječaj i za vrtić u Lupoglavu, koji će imati tri odgojne skupine.
O dinamici radove govorio je Jozo Topalović iz tvrtke Polting, koja izvodi radove.
-U tijeku su zemljani radovi i iskopi. Za sada nas je vrijeme poslužilo i vjerujem kako ćemo radove izvesti u roku- rekao nam je Jozo Topalović.
Završetak radova na izgradnji vrtića očekuje se tijekom ožujka 2025. godine. (IĐ)

  • DSC_6151DSC_6151
  • DSC_6156DSC_6156
  • DSC_6160DSC_6160
  • DSC_6187DSC_6187