________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nakon dužih priprema, uz glavnu prometnicu u Brckovljanima, u neposrednoj blizini osnovne škole, započeo je veliki projekt – gradnja tržnog centra.


- Počela je gradnja tržnog centra. Nadamo se da će radovi teći zadovoljavajućim tijekom i da ćemo kroz devet mjeseci, plus tri mjeseca za ishođenje tehničke dokumentacije, imati prvi tržni centar u općini Brckovljani - rekao je načelnik Općine Brckovljani Tihomir Đuras koji vjeruje da će tržni centar biti mjesto okupljanja sumještana te jedan od znakova po kojima će općina biti poznata u okolici.

U sklopu tržnice predviđeno je i nekoliko poslovnih prostora, a iako natječaji još nisu raspisani, neki su već iskazali interes.
-Tržni centar je vrijedan oko dva milijuna eura, od čega smo ishodili europska i sredstva ministarstava te Zagrebačke županije. Nadamo se pomoći navedenih da možemo završiti tržni centar.

Prvo se gradi prometnica, a kada tržni centar bude gotov, ovaj dio naselja trebao bi postati pravo središte općine i mjesto za okupljanje svih stanovnika te održavanje manifestacija.

-Dali smo si za zadatak da nam ovom području osnujemo novi centar naše općine. Ovdje ćemo imati veliki prostor na kojem ćemo moći održavati razno razna događanja, a prvenstveno će biti lijepo jer preko puta gradimo vrtić za novih pet skupina djece vrijedan dva milijuna i sedamsto tisuća eura. U fazi projektiranja je i park veličine 2,7 hektara, tako da ćemo ovdje imati krasan prostor za druženje. Tržni centar nije toliko velik koliko je velik prostor za druženje, na koji ćemo moći staviti šatore i održavati manifestacije. (IĐ)

  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3