________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

I tijekom 2023. sudjelovali smo na svim događanjima na prostoru naše općine, poručio je na skupštini Vatrogasne zajednice Općine Brckovljani, njen predsjednik Jurica Ivanić. Uz preventivnu zaštitu gađana, Zajednica je bila aktivna i na svim ostalim poljima - nabavljeno je tako novo navalno vozilo za DVD Gračec, a nastavljena je i daljnja nabavka vatrogasne opreme, gdje je Zajednica, ali društva značajna sredstva za tu namjenu ostvarila prijavom na razne natječaje.  


-U posljednje tri godine cjelokupan rad smo podigli na jedan viši nivo. Predsjednici i zapovjednici naših dobrovoljnih vatrogasnih društava su zadovoljni, a kada je tome tako, onda sam i ja zadovoljan- istaknuo je predsjednik VZO Brckovljani Jurica Ivanić, najavivši za ovu godinu nabavku autocisterne za DVD Brckovljane, dok je za sljedeću godinu u planu nabavka vozila za DVD Hrebinec.
U prošloj godini vatrogasci VZO Brckovljani imali su 40-ak intervencija, dok su ove godine odradili već 18 intervencija.
-Posljednja intervencija, u našoj zoni bila je malo većih razmjera, no uz pomoć naših kolega iz drugih zajednica odradili smo ju maksimalno dobro, jer je izbjegnuta ekološka katastrofa- rekao je zapovjednik VZO Brckovljani, Igor Grgošić, rekavši kako su vatrogasci spremni odgovoriti na sve izazove koji se stave pred njih.
Rad Vatrogasne zajednice pohvalio je i načelnik Tihomir Đuras, rekavši kako Općina za potrebe vatrogasaca svake godine povećava sredstva.
-Vatrogasna zajednica svakim danom sve je bolja i bolja. Napredak je vidljiv na svim koracima, a svoju požrtvovnost su iskazali za vrijeme posljednje intervencije u Poslovnoj zoni Božjakovina-K3, gdje je u rekordnom vremenu spriječena veća materijalna šteta. To je još jedan dokaz kako i dalje trebamo ulagati u vatrogastvo- kazao je načelnik Đuras.
VZO Brckovljani u svome sastavu ima šest društava s više od 500 vatrogasaca, od kojih je 100 operativaca. (IĐ)

 

  • DSC_2239DSC_2239
  • DSC_2244DSC_2244
  • DSC_2250DSC_2250
  • DSC_2263DSC_2263
  • DSC_2264DSC_2264
  • DSC_2271DSC_2271