Vinogradarsko vinarska udruga Općine Brckovljani održala je ocjenjivanje vina u Štakorovcu 21. svibnja 2021. godine po Pravilniku za ocjenjivanje vina Zagrebačke županije, po metodi od 100 pozitivnih bodova (O.I.V.)

Na ocjenjivanje je pristiglo 60 uzoraka. Ukupno je bilo 16 različitih sorti, od toga 12 bijelih sorti, 4 crvene sorte i 2 vina od aronije. Dodijeljeno je 11 zlatnih diploma, 23 srebrnih diploma, 16 brončanih diploma i 10 vina nisu zadovoljila bodovni prag te su eliminirana.

Šampion izložbe je Marijan Tomurad s vinom Kraljevina.

Zlatne diplome dobili su i Željko Frljak za mješavinu i graševinu;  Željko Cigrovski za mješavinu; Franjo Tašler za traminac i cabernet souvignon;  Marijan Tomurad za merlot i graševinu; Damir Zaleznik za manzoni bijeli; Stjepan Škrapec za rajnski rizling; Željko Panian za pinot bijeli. 

U komisiji za organoleptičko ocjenjivanje vina sudjelovali su slijedeći certificirani degustatori enolozi:predsjednica komisije dr.sc. Maja Firšt dipl.ing.agr., članovi Marija Koščević dipl.ing.agr. i Zdravko Orlović dipl.ing.agr.