________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

     Siniša Hodžić je rođen 30. listopada 1970. godine u Zagrebu. Odrastao je i živio u Brckovljanima kraj Dugog Sela u kojem je završio osnovnu školu. Nakon toga upisao je srednju „Prvomajsku“ u Zagrebu. Zaposlio se u tvornici posuđa „Gorica“ koja je bila smještena u Dugom Selu. Igrao je mali i veliki nogomet te ga se sjećaju kao izvrsnog golmana.

 

     Kada je počeo Domovinski rat dragovoljno je stupio u obranu domovine. Priključio se „Crnim mambama“, 1. bojni 2. A brigade Zbora narodne garde. Vatreno krštenje doživio je na Banovini, a sudjelovao je i u borbama u Bosni i Hercegovini. Poginuo je 28. travnja 1992. na livanjskom bojištu ispod brda Cincar na početku Glamočkog polja kada je vraćajući se s uspješno obavljenog zadatka vozilo naišlo na protuoklopnu minu. 

     Za sudjelovanje u obrani suvereniteta Republike Hrvatske odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata 1990.-1992., odličjem „Hrvatski vitezovi“ i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te zahvalom sa zlatnom plaketom „Grom“, dok mu je posmrtno dodijeljen čin časničkog namjesnika. 

     Od 2015. njegov Nogometni klub Dugo Selo organizira Međunarodni memorijalnih turnir pod njegovim imenom na kojem se natječu mlađe kategorije nogometaša.