________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Alojz Keles je rođen 2. svibnja 1910. u Dugom Selu. Osnovnu školu završio je u Dugom Selu. Zbog oskudnog imovnog stanja roditelja zapošljava se s 13 godina, najprije na pilani u Dugom Selu, a poslije vojske i na pilani u Garešničkom Brestovcu. Uz rad u dugoselskoj pilani bavi se nogometom od 1930. godine u DŠK-u i kuglanjem u KK „Martin breg“.

Preseljava se u Zagreb te jedno vrijeme radi u pilani „Dom“ na Trnju do 1937. kad odlazi na rad u Bosansku Krupu. Vraća se u Dugo Selo 1941. pa se zapošljava u Radionici državnih željeznica u Zagrebu.

U drugoj polovici 1943. odlazi u antifašistički pokret. Po završetku Drugog svjetskog rata voditelj je točione u kući obitelji Šterk koju su pokrenuli dugoselski nogometaši i kuglaši. Točionu vodi i nakon izgradnje Zadružnog doma i dvostazne kuglane 1953. kad se seli u nove prostorije kultnog buffeta „Sportski“. Svoj društveno-sportski angažman potvrdio je i u NK „Jedinstvo“ kad je 1952. izabran za potpredsjednika. God. 1955. izabran je za predsjednika Osnivačkog odbora Športskog ribolovnog društva „Štuka“ te jedan od osnivača društva 1956. na izbornoj skupštini. Umro je u Dugom Selu 31. siječnja 1965. godine.