________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Željko Galović rođen je 4. listopada 1962. u Vinkovcima. Živio je u Dugom Selu. Kao dragovoljac priključuje se Hrvatskoj vojsci. Bio je pripadnik 2. gardijske brigade „Gromovi“ od 30. rujna 1991.

Tijekom rata bio je zapovjednik voda, zapovjednik zapovjedne satnije, operativac za obuku I. pješačke bojne, a na kraju i zamjenik zapovjednika bojne. Sudjelovao je na bojištima u Pokupskom, Viduševcu, Farkašiću, a kasnije Dubrovniku, Maslenici-Novigradu i BiH. Tijekom provođenja vojno-redarstvene operacije „Oluja“ teško je ranjen na Banovini kod sela Banja 4. kolovoza 1995. Za doprinos u Domovinskom ratu i iskazanu hrabrost i ranjavanje odlikovan je Redom hrvatskog trolista, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog križa, te medaljom Oluja. God. 2017. izabran je za predsjednika HVIDR-e Dugo Selo. Umro je u Zagrebu 4. srpnja 2018. godine.