U dugoselskoj Gradskoj vijećnici u tijeku je 10. redovna sjednica Gradskog vijeća, vodi je predsjednik Kruno Blažinović. Pred vijećnicima dug je dnevni red, a prije izglasavanja točki održan je aktualni sat. Na pitanja vijećnika, ponajviše o radu gradske uprave, planovima i trenutnoj izgradnji komunalne infrastrukture, sigurnosti dječjih igrališta, rekreacijskim prostorima te o cijenama vrtića, odgovorali su gradonačelnik Nenad Panian, zamjenica Jasminka Kokot Bambić, resorni pročelnici, direktori i ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova.

Igralište u Lukarišću opasno je za manju djecu zbog preblizu postavljenih golova za nogomet, komentirao je vijećnik Dino Kramer upitavši i može li se otvoriti za građanstvo igralište kod SŠ Dugo Selo (odnosno SC–a) za građanstvo. Igralište u Lukarišću namijenjeno je za djecu mlađu od 12 godina, često je na meti vandala, istaknuo je gradonačelnik Panian te apelirao na građane da čuvaju svoju imovinu, imovinu koju su sami platili.

Složio se kako gradu nedostaje prostora za rekreativno bavljenje sportom, planirana su još dva tri takva, ima mjesta upravo kod SŠ, na Kozinščaku, ne smije se zaboraviti ni jedno ispod pruge s obzirom da tamo niče veliko naselje te se očekuje novi priljev stanovnika - obitelji s djecom. U Kopčevcu je postavljena visoka ograda, dodao je što se tiče kvalitetnih sigurnosnih uvjeta za najmlađe. Na Dan sporta krajem svibnja otvorit će se pump track staza, najavio je.

Aplikacija Otvoreni grad još nije u funkciji, naveo je Mihael Pinter, a kako mu je odgovoreno problem je s nadležnim Državnim uredom za razvoj digitalnog društva. O povećanju sredstava za sufinanciranje roditelja čija djeca polaze privatne vrtiće, a zbog najave podizanja cijena istih, razlog je rast troškova energenata i inflacije, bit će riječi na točci I. rebalansa proračuna. Tu su temu načeli Pinter, Kristina Jelečki i Darjan Budimir. Podaci o cijenama vrtića su paušalni, koji su konkretni razlozi, opet neće biti svi roditelji ravnopravni i je li napravljena analiza, pitao je Budimir koji želi imati sve te podatke na papiru s obzirom na partnerski odnos s vrtićima drugih osnivača. Sve mjere će biti adekvatne, one su tu da bi vrtići opstali te se, zbog širenja i razvoja grada, povećali kapaciteti. Intencija je da cijene budu iste, stanje se redovito prati i analizira, kazali su gradonačelnik i pročelnik za pravne poslove i društvene djelatnosti Boris Savić. O cijenama i svim drugim segmentima poput izmjene troškova sudjelovanja roditelja tj. popusta u slučaju broja provedenih u gradskom vrtiću odlučuje njihovo Upravno vijeće, onda Gradsko vijeće, rečeno je na pitanje o mogućem povećanju cijena i u gradskom vrtiću.

Niz mailova s pitanjima o radu mjesnih odbora poslala je Jelečki, tvrdi da nije dobila niti jedan odgovor. Ne zna ni tko je zadužen za to. Pročelnik Savić je kazao da će odgovore dobiti dok je za komunalne prijave zadužen komunalni odjel. Budimir je dobio pisani odgovor u kojem stoji da je dvorana vrtića vrijedna 4,3 milijuna kuna no i dalje smatra kako bi za asfaltiranja nogostupa i ulica podaci trebali biti koncizni i precizni i dobiveni do rebalnsa.

Ulica V.Lisinkog je uža, tamo će se još graditi, ViO ZŽ rekonstruirat će cestu i vratiti je u prijašnje stanje, odgovoreno je Darku Debeljaku na pitanje s prošle sjednice.

O programu za zbrinjavanje divljači, vrana, lisica i drugih predatora koji su sve veći problem, Ivanu Gereciju odgovoreno je kako će se to riješiti na sastanku s lovačkim društvima i Zagrebačkom županijom gdje će se dobiti potrebne smjernice. U izradi je nova stranica TZ-a koju vodi profesionalna osoba i dobro odrađuje svoj posao, čulo se na njegovu konstataciju kako sadašnji web nije ažuriran. Kritizirao je i nedavno održane manifestacije koje su po njemu bile loše organizirane i slabo posjećene. Te je tvrdnje gradonačelnik odbacio.

Dječji vrtić u Ostrni ide na natječaj NPO, u planu je revitalizacija oko vatrogasnog doma i nogometnog igrališta, umjesto stare škole ide nova zgrada, iznio je planove gradonačelnik vijećniku Siniši Kljajiću koji je nedavno obišao to naselje. Odbijen je prijedlog otvaranja ambulante jer je bilo samo 200 zainteresiranih, trebalo je biti 800 osoba, informirao je Panian. Bili su uključeni stanovnici susjedne Rugvice, konkretno Ježeva, u dogovoru s Općinom, dodao je. Kljajić je nastavio s temom s prošle sjednice o imenovanju službenika na što je Savić ponovio kako je došlo do pogreške u tumačenju potrebnog iskustva, upravnim nalazom nije bio naložen prekid takve odluke. Situacija je riješena adekvatno u skladu sa zakonom i o tome je više bespredmetno razgovarati, zaključio je.

Planirana je aleja zaslužnih Dugoselca, zaslužnih ima puno poput branitelja Željka Filipovića, Vere Dajht-Kralj…, kazano je vijećniku Stjepanu Štefinovcu. On je još tražio popis svih parcela koje DKPC kosi i dinamiku košnje. Komentirao je i kako će se rušiti stara škola u Ostrni dok se za zgradu suda u vlasništvu ob.Drašković namjerava izdvojiti 9 mil.kuna. Potonja je zaštićeno kulturno dobro u samom centru grada i ima puno benefita, škola to nije, problematična je za obnovu tako da je bolje sagraditi novi kvalitetan objekt, pojasnio je gradonačelnik Panian.

  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3