Epidemiološko stanje na području grada Dugog Sela za protekli tjedan iznio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikola Tominac:

 

"U Hrvatskoj je i nadalje vrlo visok broj novooboljelih izazvanih delta sojem koronavirusa pa tako i u našoj sredini. O složenosti situacije najbolje govore brojke: u posljednjih pet tjedana na području našega grada bilježimo vrlo visok prosječni dnevni broj novooboljelih koji se kreće između 8-10 osoba. Važno je napomenuti da taj broj ne raste već se zadržava na spomenutim razinama. Ali je, nažalost, povećan broj osoba na respiratoru te i ima umrlih. Na razini države broj novooboljelih i dalje raste i što je zabrinjavajuće vrlo je visok broj umrlih i ljudi na respiratoru. Tako se u posljednja dva tjedna i broj osoba na bolničkom liječenju povećao sa 750 na 900. Zbog toga dolazi do velikog opterećenja bolničkog sustava ali i blokade značajnog dijela gospodarstva što negativno utječe na funkcioniranje svih državnih sustava. Treba napomenuti da je na državnoj razini sredinom kolovoza na bolničkom liječenju bilo oko 190 oboljelih, a sada je taj broj preko 900! Na respiratoru je trenutno oko 120 bolesnika!

Zabrinjava podatak da trenutno obolijevaju osobe svih uzrasta osobito mlađi. I nadalje je pojava zaraze na nekontroliranim obiteljskim okupljanjima i zabavama na kojima se ne poštuju zaštitne mjere. Apeliramo na naše sugrađane da se cijepe i da poštuju propisane mjere zaštite. Jedino na taj način možemo pomoći sebi, spriječiti kolaps bolničkog i gospodarskog sustava i zaštiti naših najbližih i naših sugrađana.“