Svjetski priznati skladatelj i glazbeni pedagog prof. dr. sc. Dario Cebić postao je redoviti član Europske akademije znanosti i umjetnosti (Academia Scientiarum et Artium Europaea). Prekrasne vijesti iz Salzburga donesene su na sjednici senata koja je održana 3. prosinca. Profesor Cebić izabran je u 3. razredu - umjetnost.


Profesor Cebić iza sebe ima vrhunske rezultate na svjetskom nivou, uključujući nagrade na najvećim svjetskim natjecanjima, brojne publikacije i knjige, te znanstvene analize. Isto tako vrijedi napomenuti da je studirao na najprestižnijm svjetskih znanstvenim institucijama iz područja kompozicije, glazbenih znanosti, analiza i muzikologije, a 2020. godine dobio je nagradu predsjednice države za pedagoški rad i kompoziciju. Također dobitnik je i nagrade Zagrebačke županije, kao i poticaja Ministarstva kulture za glazbeno stvaralaštvo 2013. godine.
Od nagrada svakako vrijedi izdvojiti 1. nagrade na velikim svjetskim natjecanjima u Beču, Parizu, Lisabonu, Kopenhagenu, Pekingu, Dresdenu, Milanu, St. Petersburgu, Miamiju, Sydneyu, Buenos Airesu, Rio de Janeiru, Bariju, Pragu i sl.
Doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je 2012. godine na ,,University of Music and Performing Arts" Graz (KUG) a 2013. godine u klasi prof. Michaela Obsta završio je poslijediplomski studij kompozicije na ,,University of Music" (MDW) u Beču. 2018. godine završio je i doktorski studij iz kompozicije.
Glazbene znanosti, kompoziciju i analize usavršavao je na ,,Hanns Eisler University" u Berlinu te na Sveučilištima u Frankfurtu i Freiburgu. 2018. godine dobio je nagradu iz kompozicije ,,World Award" a u više navrata dobitnike je i nagrade ,,Europske i svjetske folklorne asocijacije" (pod patronatom UNESCOa).

Dario Cebić - "Symphony No. 10 - Postanak Svijeta", 1. Stavak

  • 11
  • 22