Pučko otvoreno učilište Dugo Selo nastavlja tradiciju organizacije kulturnih događanja u ljetnim mjesecima, a ove godine, u skladu s još uvijek važećim epidemiološkim mjerama, na Ljetnoj pozornici kod POU održat će se Dugoselsko kulturno ljeto.

 

Programom su planirane kazališne predstave za djecu i odrasle te koncert na otvorenom. U sklopu istog programa održat će se nastavak Craft beer festa u Perivoju Ivane Brlić Mažuranić od 29. srpnja do 1. kolovoza.

Ljetna kazališna sezona započinje u četvrtak 29. srpnja u 21,00 sat predstavom Teatra Kerekesh. Urnebesni humor Kerekeshovih predstava odlično je prihvaćen u Dugom Selu, tako da će njihova najnovija predstava „Ja, trudnica“ u kojoj glume Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš, koji ujedno potpisuje i režiju, zasigurno oduševiti publiku.

U petak, 30. srpnja za svu dugoselsku publiku, ali i šire, održat će se koncert benda iz Novog Sada - (Ne) normalni na kojem će se izvoditi hitovi Balaševića, legendarnog Novog vala ex Yu područja, ali i njihove autorske pjesme. Koncert će se održati na otvorenoj pozornici pored zgrade Pučkog otvorenog učilišta, 30. srpnja s početkom u 20,00 sati.

U subotu, 31. srpnja, s početkom u 18,00 sati, održat će se dječji lutkarski mjuzikl za djecu Produkcije Z „Dobro se dobrim vraća“.

Istog dana, 31. srpnja, u 20,00 sat odigrat će se hit predstava Špas teatra „Ljubav, gubitci i moda“ u izvedbi Zdenke Kovačiček, Mirne Medaković Stepinac, Matije Prskalo, Karmele Vukov-Colić i Sanje Doležal. Redateljica je Nina Kleflin. Riječ je o posebnom i nadasve zanimljivom kazališnom formatu u kojem pet žena pripovijeda o odjevnim predmetima koji su obilježili njihove živote, a istodobno iznose intimnu ispovijest svojih života. Priče je napisala poznata književnica Nora Ephron, prava stručnjakinja za romantične komedije, ali i duboko osobne drame.

Isto tako tijekom istog razdoblja, od 29. srpnja do 1. kolovoza u Perivoju Ivane Brlić Mažuranić za sve ljubitelje hemljskog osvježenja organizirat će se nastavak Craft beer fest. Ovaj puta uz ponudu jela i odličnih craft piva, dok je za klince osigurana zabava na napuhancima.