________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Na dvogodišnjicu katastrofalnog potresa petrinjskog potresa u prostore DVD-a Leprovica stigla je vrlo vrijedna dostava koju su članovi više nego zavrijedili. Ovo dobrovoljno vatrogasno društvo još je krajem kolovoza prošle godine potpisalo ugovor o dodjeli bespovratnih europskih sredstava iz Fonda solidarnosti, a nova oprema ukupne vrijednosti 168.770 kuna stigla je u njihove prostore u petak 30. prosinca. Kako nam je pojasnio predsjednik DVD-a Leprovica Stjepan Šetfinovec, Društvu su osigurana sredstva putem pozivnog natječaja Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom „Izvanredna nabava opreme nove vatrogasne opreme službi zaštite i spašavanja zbog zamjene uništene ili rashodovane opreme na vatrogasnim intervencijama nastalim iz 28.12.2020. na intervencijama u Zagrebačkoj županiji i Sisačko moslavačkoj županiji FSEU.2022.MUP.297“.

„Radi se o opremi koja je uništena ili oštećena prilikom dislokacija i intervencija DVD Leprovica uslijed saniranja posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije, odnosno u Petrinji, Sisku i ostatku Banovine, a danas nam je dugoselska tvrtka HRT Šarić dostavila novu opremu“, poručio je predsjednik. Među dostavljenom opremom nalaze se vatrogasna zaštitna odijela, vatrogasne čizme, vatrogasne kacige, rukavice, opasači, ali i neophodni alati i strojevi nužni pri različitim tehničkim intervencijama kao motorna pila, udarna baterijska bušilica te ostalo.

Oprema je sukladno natječaju nabavljena putem tvrtke HRT Šarić, a prilikom primopredaje bio je nazočan direktor Tomislav Šarić, napomenuvši kako su opremu putem istog natječaja osigurali još DVD-u Ostrna te iz susjednih općina DVD-u Lupoglav i DVD-u Rugvica dok je za DVD Dugo Selo oprema nabavljena putem druge tvrtke.

Kvalitetna nova oprema za jedno od najmanjih, ali po broju mladeži vrlo perspektivno i brzorastuće Društvo, zasigurno će pridonijeti unapređenju sustava vatrogasne zaštite, ali i civilne zaštite na našem području, kao i učinkovitom i pravovremenom odgovoru na eventualne krizne situacije.

I.G.O.

 

  • 11
  • 22
  • 33