________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Gradskom komunalnom poduzeću DKPC d.o.o. danas je predan novi stroj za čišćenje gradskih ulica i nogostupa ukupne vrijednosti 250.000 eura. Proizvođač čistilice je tvrtka RAVO Fayat Group, jedna od najpoznatijih svjetskih proizvođača cestovnih čistilica, a čiji strojevi čiste ulice u Zagrebu, Osijeku i drugim većim hrvatskim gradovima.

 

Tom prilikom danas su se okupili predstavnici Grada na čelu s gradonačelnikom Nenadom Panianom, tvrtke Dugoselski komunalni i poduzetnički centar d.o.o. s direktorom Tadijom Penićem te predstavnici tvrtke proizvođača kako bi pogledali prezentaciju nove velike čistilice za čišćenje i pranje ulica.

„Ovaj stroj je kruna svih naših nastojanja proteklih sedam godina kada smo oformili ekipu za čišćenje grada unutar DKPC-a. Do tada su gradske ulice čistile tvrtke pod koncesijom te nismo bili zadovoljni s njihovim radom. Grad se ubrzano razvija i raste, komunalna infrastruktura postaje sve veća, novi nogostupi, prometnice, novi nasadi drveća i pod hitno je bila potrebna ova velika čistilica. Ovom čistilicom koja je po svemu sudeći najbolja od svih, Grad Dugo Selo je u cijelosti financirao preko DKPC-a. Nadamo se da će građani biti zadovoljni čistoćom grada, uz malu čistilicu i vrijedne ruke naših djelatnika koji svaki dan čiste, kose travu – ova nova čistilica učinit će Grad još urednijim i ljepšim“, poručio je gradonačelnik Panian.

Direktor DKPC-a Tadija Penić upoznao nas je s tehničkim podacima. „Osim što može mesti ulice i pločnike, novi stroj može i prati javne površine sa spremnikom od 600 litara vode. Čistilica ima visokotlačnu pumpu od 30l/min i 150 bara kojom čisti sa 6 mlaznica. Grad Dugo Selo vjerojatno je jedini grad u okruženju koji je opremljen ovakvom čistilicom. Njih obično nabavljaju veliki gradovi – Zagreb, Osijek, a ima i Zaprešić. Manji gradovi imaju manje čistilice koje je DKPC inače nabavio prošle godine, a uz ovu veliku sada su potrebe grada i DKPC na području čišćenja javnih površina – zadovoljene“, istaknuo je na kraju direktor Penić.         I.G.O.

 

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44
  • 55
  • 6_6_
  • 77