Zasvijetlilo je adventsko svjetlo, Božić je sve bliži – dolazi doba ljubavi, mira i nade. Nekako u to vrijeme želimo da su svi sretni i više brinemo za drugoga. Ni ova nas godina baš nije štedjela što se potresa i pandemije tiče, tome ćemo pribrojati i osobna iskustva, izazove koji su stavljeni pred nas. Za svladavanje tih izazova nekima je potrebna pomoć i zato su drugi tu odnosno mi smo tu. Na nama je da zaokružimo godinu jednom dobrom pričom i na samom njenom izmaku dobijemo i lijepu, zajedničku uspomenu. Učinimo to sudjelujući u dvije humanitarne akcije, donacije će se prikupljati u sklopu Adventa u Dugom Selu na Gradskom klizalištu, pored Sportske dvorane.

Tako je jednoj našoj sugrađanki koja boluje od multipla skleroze (MS) potrebno novo ili malo rabljeno prilagođeno vozilo, s posebnim komandama, s obzirom da se više ne može kretati. Ova majka male djevojčice svakako želi nastaviti raditi, biti koristan član društva, nastaviti se brinuti za svoje dijete… Upravo bi joj tako prilagođeno vozilo to omogućilo. Pomozimo joj zajedno u prikupljanju sredstava, da nastavi živjeti i raditi. Donacije građana će se prikupljati u posebnom sandučiću s oznakom postavljenom na prostoru Gradskog klizališta od 3. prosinca 2021. godine.

Pozivaju se svi koji žele pomoći ovoj mladoj ženi - građani, poduzetnici, tvrtke – svaki doprinos je dobrodošao. Pomoć možete ponuditi te više informacija i podataka saznati preko mobitela 098/381 638 ili na email  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

„Vrtić za Lenu“

Druga humanitarna akcija potekla je iz Dječjeg vrtića Dugo Selo. Poznato je kako mali, dugoselski vrtićanci imaju veliko srce, a sada će pomoći Leni, djevojčici staroj 15 mjeseci. Njen je otac u teškom zdravstvenom stanju, majka je ostala bez posla. Cijela se obitelj tako našla u nezavidnoj situaciji i potrebna im je financijska pomoć. Zato će se u vrtiću od 3. pa sve do 7. prosinca prikupljati igračke, nakon sortiranja organizirat će se prigodna prodaja istih te će sav prihod od donacija ići za ovu dugoselsku obitelj. Kako je kazala ravnateljica Draženka Sesan, akciji „Vrtić za Lenu“ mogu se priključiti i građani, nekadašnji vrtićanci. Igračke će vrtić rado preuzeti, a ukoliko bude potrebno prodaja će se organizirati izvan prostora vrtića, u vrtićkom dvorištu, u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama.

Također, 17. prosinca u 18,30 sati na Gradskom klizalištu organizirano je Zajedničko puštanje lampiona. I ovo događanje nosi veliki humanitarni predznak, sredstva od prodaje lampiona namijenjena su za pomoć spomenutima. Prodaja lampiona po početnoj cijeni od 40 kuna počinje od 18,00 sati na posebnom štandu kraj Gradskog klizališta.

Pridružite se, posjetite Advent u Dugom Selu, sudjelujte u humanitarnim akcijama i učinite ovaj Božić nekome sretnijim i veselijim!!!

NAPOMENA: Program se održava u skladu s važećim propisanim epidemiološkim mjerama/Moguće su izmjene u satnici programa/ U slučaju lošeg vremena Zajedničko puštanje lampiona će se odgoditi