________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jednoglasnom odlukom članova Skupštine Udruge umirovljenika Dugo Selo za novog/starog predsjednika izabran je Stjepan Jambrišak.

Kako je odlučeno je izbornoj skupštini održanoj 19. lipanja u matičnim prostorima Udruge, a u prisustvu predsjednika Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Siniše Kljajića i njegovog zamjenika Krešimira Cvijanovića za zamjenike novog predsjednika izabrani su Marko Jurakić i Ljubica Pužek, za tajnika Josip Petanjek, za blagajnicu Ana Belošević, za članove Nadzornog odbora Marica Kokot predsjednica te članice Borka Obućina i Ružica Šantić te za člana Skupštine Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Stjepan Bertek, dok će novoizabrani predsjednik po dužnosti obavljati funkcije člana Izvršnog odbora ZUUZŽ, kao i predstavljati dugoselsku udrugu u Skupštini ZUUZŽ. Na sjednici ove subote izabrani su i novi članovi Skupštine dugoselske udruge umirovljenika – Marijan Krivec, Vladimir Erjavec, Stjepan Balog, Ankica Matušin, Tomo Šimunović te nova članica Izvršnog odbora Barica Jambrečec.

„Zahvaljujem se svima na ukazanom povjerenju te ću i u idućem razdoblju truditi se zajedno sa svojim timom članova Izvršnog odbora, ali i svakog pojedinog člana udruge bez čije pomoći ne bi bilo sve moguće, uspješno raditi na dobrobit udruge“, poručio je novoizabrani predsjednik Jambrišak, istaknuvši kako je sjednica Skupštine organizirana u najuužem sastavu Skupštine zbog slijeđenja epidemioloških naputaka. Ujedno najavio je predstojeću aktivnost – 7-dnevno putovanje u Dramalj 10. srpnja za koje je pokazan veliki interes kako zbog povoljne cijene, tako i izbog povoljnog plaćanja na rate.

U budućem, četverogodišnjem razdoblju, predsjednik planira daljnja putovanja, ljetovanje, kao i jednodnevne izlete na more, sve prema interesu članova Udruge. Isto tako planirani su i izleti u povijesna mjesta Hrvatske pod nazivom „Tragom hrvatske povijesti, uz izlete u toplice, posjete kazalištima, koncertima itd. Aktivnosti udruge i dalje će se organizirati u klupskim prostorima uredovnim danima, svakog ponedjeljka od 10 do 13 sati, te uz dežurstva subotom i nedjeljom. Pored toga članovi će moći sudjelovati u sportskim turnirima te županijskim sportskim susretima, koji se inače ove godine planiraju u Dugom Selu, ukoliko će epidemiološka situacija dozvoliti u jesen, navodi predsjednik. U suradnji sa Crvenim križem Dugo Selo i dugoselskim Domom zdravlja i dalje se planiraju zdravstvene akcije i predavanja. Za članove u potrebi planiraju se obilasci i pružanje pomoći, zatim nabava ogrjeva za sve zainteresirane članove, te ostalo.

Financijski plan za ovu godinu iznosi ukupno 171.000 kuna od čega preneseni prihod iz 2020. iznosi 37.000 kuna, prihod od članarina 38.000 kuna, prihod iz proračuna Grada Dugog Sela 80.000 kuna te prihod iz ZUUZŽ 15.000 kuna. Ukupni financijski prihodi ne razlikuju se od onih u 2020. godini kada su iznosili 171.012 kuna, dok su rashodi iznosili 133.744 kune.

Protekla godina, kako je u svom izvješću predsjednik istaknuo, po svemu je bila teška – od epidemiološke situacije, do podatka da je od 970 članova Udruge 32 članova preminulo. No, unatoč svemu ipak su organizirani pojedini izleti i kupanja te jedno 7-dnevno ljetovanje u kampu Selce u suradnji sa Crvenim križem Dugo Selo te druge aktivnosti. Predsjednik GV Dugo Selo Siniša Kljajić pohvalio je rad Udruge potvrdivši kako su njihovi zahtjevi za višim dotacijama opravdani, no „oni će se morati rješavati zajedničkom odlukom izvršne i predstavničke vlasti“, kazao je Kljajić. Također podsjetio je na suradnju s Udrugom iz 2013. godine kada je održano educiranje o digitalnim tehnologijama za članove preporučivši kako se iste planiraju i u budućem razdoblju, a kako bi njihovi članovi bili upoznati sa svim mogućnostima korištenja pametnih telefona i aplikacija radi što boljeg informiranja.

Iva Grgić Ozimec

 

 • IMG_1402_resizeIMG_1402_resize
 • IMG_1404_resizeIMG_1404_resize
 • IMG_1406_resizeIMG_1406_resize
 • IMG_1407_resizeIMG_1407_resize
 • IMG_1408_resizeIMG_1408_resize
 • IMG_1409_resizeIMG_1409_resize
 • IMG_1410_resizeIMG_1410_resize
 • IMG_1412_resizeIMG_1412_resize
 • IMG_1415_resizeIMG_1415_resize
 • IMG_1418_resizeIMG_1418_resize
 • IMG_1421_resizeIMG_1421_resize