S obzirom na povećan broj novooboljelih na području grada Dugog Sela posljednjih dana načelnik Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikola Tominac poziva ovim putem građane na pridržavanje epidemioloških preporuka i mjera, kao i na odgovorno i savjesno ponašanje za očuvanje vlastitog, ali i zdravlja obitelji i sugrađana.

 

„Na području grada porastao je broj oboljelih od virusa COVID-19. Prateći tjedne prosjeke od početka prosinca 2020. godine kada smo prosječno dnevno imali 29 oboljelih, taj broj je krajem prosinca pao na 12 dnevno. Pad je nastavljen i početkom siječnja kada je iznosi 7 oboljelih dnevno, a početkom veljače dnevno bio je po jedan oboljeli dnevno. Krajem veljače dolazi do rasta, da bi sredinom ožujka dnevno oboljelih bilo 6,42 i taj prosjek se otprilike zadržao do kraja ožujka. Cijepljenje daje određene rezultate i možemo konstatirati da nema trenutnog drastičnog skoka novooboljelih, no i dalje radi se o visokom broju oboljelih. Stoga ovim putem apeliram na sve građane i na vlasnike privatnih objekata da se dosljedno i dalje pridržavaju mjera te provode sve epidemiološke preporuke. Posebice preporučam svim građanima da se ne okupljaju za uskršnje blagdane kako bi zaštitili sebe i ostale članove obitelji. Osobito je bitno voditi računa o socijalnoj distanci te izbjeći nepotrebna putovanja. Pozivam također, kao načelnik Stožera Grada Dugog Sela sve poslovne subjekte, s naglaskom na trgovačke lance, ugostiteljske objekte te pružatelje usluga da se striktno pridržavaju svih propisanih mjera te da u svoje prostore ne puštaju veći broj građana od propisanog broja. Isto tako pozivam građane da predblagdansku kupnju obave na vrijeme kako se ne bi na kraju tjedna stvarale velike gužve u trgovačkim centrima“, stoji u priopćenju načelnika dugoselskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10:00 sati evidentirano je 21494 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 20574 osoba, a 73 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 847 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 37 osoba (gradovi – 2 Samobor, 1 Sveta Nedelja, 2 Zaprešić, 9 Jastrebarsko, 9 Velika Gorica, 3 Dugo Selo, 2 Sveti Ivan Zelina, općine – 5 Brdovec, 1 Bistra, 1 Krašić, 1 Križ, 1 Brckovljani), a ozdravilo je 69 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je učenicima 2 razreda.

 

  • Plakat_B1_-_COVID-19_1_1Plakat_B1_-_COVID-19_1_1
  • cijepljenje-tominaccijepljenje-tominac
  • cijepljenjecijepljenje
  • cijepljenje2cijepljenje2