Protekle subote, 29. svibnja održan je šesti krug cijepljenja šire populacije Zagrebačke županije, a tako i populacije s područja grada Dugog Sela te okolnih općina Brckovljani i Rugvica na već standardnoj lokaciji – u Gradskoj sportskoj dvorani.

 

Masovno cijepljenje organizirano je od strane Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije i Doma zdravlja Zagrebačke županije, a u realizaciji u Dugom Selu sudjeluju timovi dugoselske Ispostave Doma zdravlja ZŽ, dugoselska Ispostava Zavoda za hitnu medicinu ZŽ, timovi Crvenog križa Dugo Selo, Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela te članovi Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela. 

„Prema podacima tijekom posljednja dva kruga masovnog cijepljenja svoju primovakcinaciju te drugu dozu cjepiva primilo je ukupno 1.765 građana. To još uvijek nisu zadovoljavajući podaci s obzirom da je potrebno više od 50 posto procijepljenosti populacije, što zasada nije postignuto na našem području“, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikola Tominac poručivši svima koji se još uvijek nisu prijavili da to učine kod svojih liječnika obiteljske medicine, pozvavši ujedno i svu zainteresiranu mlađu populaciju.

Osvrnuvši se na podatke o novooboljelima u razdoblju od 23. do 29. svibnja, načelnik Tominac navodi dnevni prosjek od 2 novooboljela što je 10 puta manje od podataka sredinom travnja. „Ipak taj smanjeni broj oboljelih na našem području pokazuje da je bolest i dalje prisutna te je potrebno slijediti sve još uvijek važeće epidemiološke mjere donesene od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. Od 28. svibnja na snazi su nove izmijenjene mjere koje vrijede do 15. lipnja te ovim putem apeliram građane da se informiraju te sukladno istima slijede sve propisane upute“, poručio je načelnik.

Prvog vikenda u lipnju nema organiziranog cijepljenja šire populacije, na kraju dodaje načelnik Tominac, a o sljedećem terminu građanstvo će biti pravovremeno informirano.

I.G.O.