Na "Starim jelima z Dugog Sela" u dijelu programa "Guska za primjer", Domagoj Jakopović Ribafish i chefica Danijela Crnjak Andri imali su težak zadatak ocjenjivanja najbolje pripremljenih guski. Koliko je dugo pečena, je li dovoljno pečena, fali li soli, s čim je nafutrana, koji su prilozi - samo su bila neka od važnih pitanja.

Ipak, koja je tajna najbolje pečene guske znaju Lupoglavci jer ta nagrada pripala je KUD-u Ogranak seljačke sloge Lupoglav, ispred gradonačelnikove te one predsjednika KUD-a „Preporod“ Marija Mlinareka.

-Nakon što smo gusku napacali, pekla se četiri sata. Unutra smo stavili jačmenovu kašu i jabuke koje su dale svježinu- otkrila je Snježana Horvatić iz OSS Lupoglav, čija je guska brzo nestala s tanjura.amš

  • a1a1
  • m1m1
  • m2m2
  • m3m3
  • m4m4