Društvenim domom u Leprovici gospodare članice i članovi DVD-a Leprovica kojeg koriste prije svega za potrebe održavanja vatrogasnih sastanaka, svečanih skupština i vatrogasnih zabava. Društveni dom koristi se i za rad mjesnog odbora, održavanje izbora ali isto tako to je prostor koji koriste i mještani naselja Leprovica za svoje potrebe. Nakon razornog potresa koji je pogodio Baniju 31.prosinca 2020 godine stradao je i Društveni dom u Leprovici.

 

S obzirom na brojna oštećenja najviše se pokazala potreba uređenja kuhinje, zbog ispucalih zidova, dotrajalih instalacija i uređaja. Članice i članovi DVD a Leprovica uz podršku Vatrogasne zajednice grada Dugog Sela i Grada Dugog Sela uredili su prostor kuhinje, zamijenili stolariju i instalacije.

Putem javnog poziva Zagrebačke županije za ostvarivanje prava na financiranje programa i projekta udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanje kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2022. godini imali smo priliku zamijeniti dotrajale uređaje novima. Tako smo projektom „Opremanje kuhinje DVD-a Leprovica novim štednjakom s pećnicom i napom te novom fritezom“. Od Zagrebačke županije ostvarili smo sufinanciranje od 11.000 kuna.

Ovim projektom omogućeno je uspješnije i sigurnije organiziranje događanja u Leprovici. Stoga još jednom se zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji, Gradu Dugom Selu i VZG Dugo Selo na realizaciji ovog projekta.

Stjepan Štefinovec

 

  • 11
  • 22