Svjetski dan sporta obilježava se posljednje srijede u mjesecu svibnju s ciljem poticanja djece i odraslih na bavljenje sportom i rekreacijom.

 

Dobrom voljom i pozitivom ljudi diljem svijeta uključuju se u različite aktivnosti kao što su vježbanje, sportovi ili pak zdravi način života i prakticiranje zdravih životnih navika. Organiziraju se i održavaju različita natjecanja i programi koji privlače pozornost mnogih pa čak i onih koji ne sudjeluju.

Obilježavanje ovog velikog sportskog dana prilika je za bavljenje sportom i sportsku rekreaciju kojom se kod građana diljem svijeta želi potaknuti pozitivni stav prema tjelesnom vježbanju, aktivnom i zdravom načinu života.

Dana 25. svibnja (srijeda) Sportski centar Dugo Selo i Zajednica športskih udruga Grada Dugog Sela obilježavaju Svjetski dan sporta kod Gradske sportske dvorane (Đure Dubenika 2, Dugo Selo) s početkom u 17:00 sati.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane koji se bave sportskom djelatnošću (teretane, sportski ili kondicijski centri) da se jave kako bi se i njima osiguralo mjesto za promociju njihove djelatnosti.

Javiti se možete na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do ponedjeljka 23. svibnja.

Dođite i odaberite sport po Vašem ukusu.

Kroz cijelo trajanje programa vršiti će se prezentacije sportskih udruga te će biti omogućeno rekreativno se iskušati u stolnom tenisu, košarci, rukometu, odbojci, šahu, badmintonu…

17:00 – 18:30  - Igre mladih u organizaciji profesora tjelesnog odgoja OŠ "Josip Zorić" i OŠ "Ivan Benković" (graničar, skakanje u vreći, povlačenje užeta i štafeta)

18:30 – Otvaranje Pump-track staze

19:00 – Dodjela priznanja najboljima u športu Grada Dugog Sela za 2021. godinu

20:00 – Održavanje revijalnih malonogometnih utakmica