Zajednica športskih udruga grada Dugog Sela pod predsjedavanjem Željka Melića i 19 članova, predstavnika sportskih udruga, sinoć je u Ribarskoj kolibi održala sjednicu skupštine kojoj je nazočio i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Usvojen je program športa ZŠUGDS za 2021. godinu, zajedno s financijskim izvješćem. U protekloj godini ostvareno je ukupno 2,5 milijuna kuna prihoda, i to dotacija iz gradskog proračuna, dok je na rashodnoj strani ostvareno ukupno 2,2 milijuna kuna te je realiziran višak od 296.399 kuna koji se prenosi u ovu godinu. Za redovne djelatnosti klubovima dotirano je ukupno 1,6 milijuna kuna, no osim toga Zajednica osigurava sredstava za održavanje objekata, dvorana za natjecanje i njihovog najma, prijevoza natjecatelja te ostalih programa.

U Gradu Dugom Selu u 2021. godini djelovalo je 18 sportskih udruga koje daju 50 momčadi/ekipa (36 pomladak), a koje se natječu u 17 liga (10 pomladak) u kojima sveukupno sudjeluje 267 momčadi/ekipa. Licencirano je 839 natjecatelja (634 pomladak). Stručni rad vodi 41 trener. Udruge sveukupno broje 1.580 članova. Od zapaženih rezultata u prošloj godini ističu se sljedeći:

U16 kategorija Ženskog rukometnog kluba „Dugo Selo '55“ završile su natjecanje na 2. mjestu, da bi na završnici Prvenstva Hrvatske osvojile 3. mjesto. Stolnoteniski športski klub „Dugo Selo“ na ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke osvojili su 3. mjesto-ekipno i 3. mjesto-par u kategoriji juniora, na ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i mlađe kadetkinje osvojili su 2. mjesto ekipno za mlađe kadete, 2. mjesto ekipno za mlađe kadetkinje, 3. mjesto-muški parovi, 3. mjesto-ženski parovi te 3. mjesto-mix. Na ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje, osvojeno je 3. mjesto-muški parovi. Taekwondo klub Dugo Selo osvojilo je treće mjesto pojedinačno na Prvenstvu Hrvatske za kadete te jedno drugo i jedno treće mjesto pojedinačno na Prvenstvu Hrvatske za juniore. Taekwondo klub Martin Grad osvaja jedno treće mjesto pojedinačno na Prvenstvu Hrvatske za juniore. Atletski klub "Martin Dugo Selo" na pojedinačnom i ekipnom PH 12-satnom trčanju osvaja 3. mjesto ekipno.

Skupština je u nastavku usvojila program športa za ovu godinu s financijskim planom i prvim rebalansom tog plana. Ukupni predloženi financijski plan za 2022. godinu iznosio je 3,7 milijuna kuna, dok je rebalansom smanjen na 3,3 milijuna kuna, a sredstva su preraspoređena na klubove.

Predsjednik Zajednice Ž. Melić zahvalio se Gradu na uvijek svesrdnoj podršci sportašima i Zajednici koja inače trenutno broji 19 udruga i više od 1.600 sportaša, dok je dopredsjednik Zajednice Zvonko Kaleb zamolio predstavnike sportskih klubova za odgovorno ponašanje te da svoja izvješća dostavljaju na vrijeme, podsjetivši da koriste aplikaciju SOM sport koja omogućuje lakše upravljanje sportskim i financijskim izvješćima.

„Grad će uvijek podržavati sportaše i klubova. Vi ste svojim rezultatima i radom opravdali sav uložen novac. Kada govorimo o čak 1.600 djece u sportu, Grad i ja osobno možemo biti jedino ponosni. Ovih nekoliko godina u Dugom Selu je uloženo u sportsku infrastrukturu više nego što je svih proteklih 20 godina. U realizaciji je veliki projekt Sportsko edukacijskog centra koji će se izvesti u tri faze, a udruge još uvijek mogu dati svoje prijedloge i potrebe koje smatraju da je potrebno uključiti u takav Centar. Upravo je danas potpisan ugovor za projekt novih svlačionica u Ostrni, a sljedeće godine uz Pump track gradit će se vidikovac od 18 metara za koji smo dobili sredstva. Uz razvoj grada i gospodarske i poduzetničke zone, dolaze nam novi gospodarski subjekti koji će biti novi sponzori naših klubova i sportaša“, poručio je tom prilikom gradonačelnik N. Panian uputivši dobre želje uz nadolazeće blagadne te puno uspjeha u novoj sportskoj godini.

I.G.O.

 

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44