U posjet talentiranoj djevojčici Elizaveti, koja je zbog rata morala s obitelji napustiti domovinu Ukrajinu, danas je došla dugoselska amaterska slikarica Vera Tomić, inače članica Likovne udruge Dugo Selo. Liza je, kako je od milja zovu, nedavno napunila trinaest godina.

Izuzetno je likovno nadarena, svoj talent brusi na kreativnoj radionici POU-a Dugo Selo. Želi postati slikarica, a najdraža tehnika joj je ulje na platnu stoga se u rođendanskom poklonu Vere Tomić našlo sve potrebno za stvaranje – uljane boje, kistovi, paleta, spužvice te platna. Također, otkrila je mladoj kolegici i par savjeta o slikanju. U ugodnom razgovoru s Lizom i njenom majkom koje su uputile veliko hvala Veri, saznali smo da im je u Dugom Selu pružena topla dobrodošlica.

Djevojčica ide u školu, dobro uči i, naravno, u slobodno vrijeme slika ponajviše detalje iz prirode te animalističke motive. Radova ima toliko da se već može napraviti mala izložba. Nadamo se da će joj se sve želje ispuniti, a ponajviše da Liza predstavi svoje likovno stvaralaštvu uskoro i to u rodnom gradu, u okruženju bez rata, u miru i sreći koji bi trebali biti zagarantirani svakom djetetu.amš

1 ck elizaveta2