Sinoć je u Gradskoj upravi Grada Dugog Sela održan radni sastanak predstavnika Grada – predsjednika Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Siniše Kljajića, gradonačelnika Nenada Paniana, njegove zamjenice Jasminke Kokot Bambić, gradskih pročelnika s predsjednicima mjesnih odbora na području grada vezano uz tekuće pripreme za donošenje proračun Grada za 2022. godinu.

Kako je naglasio pročelnik za poslove Gradskog vijeća i gradonačelnika Mladen Šestan svih 14 mjesnih odbora na području grada pozvani su da svoje prijedloge i potrebe za sljedeću godinu dostave što prije u Gradsku upravu kako bi se sukladno mogućnostima implementirali u proračun. Neke od ti prijedloga i pitanja predsjednici MO su uputili već sinoć na što su nadležni pročelnici i predstavnici izvršne vlasti nastojali odmah i odgovoriti.

„Radi što bolje međusobne suradnje i nadogradnje pozivam vas da nam pomognete uvidom na terenu, kao i s konkretnim prijedlozima i projektima od važnosti za svaki pojedini mjesni odbor“, kazao je između ostalog gradonačelnik Panian.

„Mjesni odbori najniži su oblik demokracije na lokalnoj razini, stoga je komunikaciju građana s Gradom i predstavnicima Gradske uprave potrebno potaknuti i organizacijom zborova građana po mjesnim odborima“, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Kljajić. Pročelnik Šestan zaključuje kako zbor građana može sazvati gradonačelnik, Gradsko vijeće i sam mjesni odbor, no „ideja o sazivanju htjeli bi da potekne od samog mjesnog odbora, dok će svu organizacijsku i tehničku pomoć omogućiti Gradska uprava“.  I.G.O.

 

  • 1a1a
  • 2a2a
  • 3a3a
  • 4a4a