Nekadašnji Program 54+ za koji je novac osiguran iz fondova EU ovih je dana, zbog velikog interesa osoba treće životne dobi, nastavljen pod pokroviteljstvom Grada Dugog Sela, koji je u proračunu osigurao novac za njegovo provođenje, te u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo koje je ovaj program provodilo i ranije.

Ovih dana započele su radionice, koje su faktički nastavak ranijih radionica, a koje obuhvaćaju keramiku, kiparstvo, likovnu radionicu, radionicu izrade tradicijskog nakita te dramsku skupinu.

Radionice vode stručni voditelji, a radionice će se održavati do konca ove godine, do kada su osigurana sredstva za njihovu provedbu. Na kraju svake radionice održat će se izložba radova, odnosno bit će održana premijera predstave dramske skupine. Sve radionice su besplatne za korisnike te su, s izuzetkom izrade tradicijskog nakita, popunjene. Stoga pozivamo sve zainteresirane za radionicu izrade tradicijskog nakita da se još uvijek mogu prijaviti u Pučko otvoreno učilište Dugo Selo.