Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian zatražio je od Policijske postaje Dugo Selo izvješće o broju prijavljenih stanovnika grada Dugog Sela. Kako navode iz Grada, ne slažu se sa službenim popisom stanovništva po kojem je broj Dugoselaca 17 861. Po podacima PP Dugo Selo na području Grada Dugog Sela prebivalište ima 21 723 osoba dok 390 ima boravište. To je oko 4 000 osoba manje odnosno više.

Grad Dugo Selo jedan je od devet gradova u Hrvatskoj koji novim popisom stanovništva ima pozitivan status zbog 395 stanovnika više u odnosu na popis stanovništva iz 2011.godine. Iako veseli taj rijetki demografski pozitivni skok, u ranijem razgovoru Panian je kazao i kako je to poražavajući rezultat jer prema podacima iz policijske postaje, kojima su baratali posljednjih godina, tu je bilo preko 20 000 stanovnika. Nazvao je to demografskim stečajem u Republici Hrvatskoj jer od 10 posto stanovništva manje, to je kao desetkovanje u ratu što bi značilo povlačenje s terena.

„Zanima me zašto je došlo do nerazmjera od 4000 stanovnika, radi se o čak 25 posto razlike. Teško je planirati budućnost, proračun na osnovu takvih podatka i voditi Grad te, u krajnjoj liniji, zadovoljiti potrebe svih stanovnika. Problem stvara i nepovezanost relevantnih sustava državnih institucija. Velika je to brojka manjka u zadnjih 10 godina. Savjetujemo se, istražit ćemo to, tražimo referentni podatak kako bismo mogli adekvatno planirati svoje daljnje korake razvoja Grada“, izjavio je gradonačelnik Nenad Panian.

podaci MUP - PP Dugo Selo