A da pokušate nešto sasvim drugačije? Ne čekati muzu da vam se pojavi na vratima, ne odgađati artikuliranje one sjajne ideje dok sasvim ne izblijedi, ne tapkati u mraku svoje sobe rifrešajući svako malo vijesti na portalima, a trebalo bi pisati...

Uhvatite se u koštac s tekstom, pošteno i u real timeu uz vodstvo, ciljane zadaće, kreativni poticaj voditeljice i ostalih kolega. Propišite na zahtjev, naučite usmjeriti i odblokirati kreativnost, raspišite se jednom tjedno, pojedinačno, a ponekad i u paru, a onda se samo dalje otisnite putem stvaranja. Oblikujte lik, kratku priču, pjesmu, pjesmu u prozi, sinopsis za roman ili onu jednu genijalnu rečenicu koja će osvanuti na jumbo plakatu. Kreativno pisanje njim samim – na radionici Raspisivanje (zaista kreativno pisanje)!

Ciklus traje 10 tjedana (jednom tjedno po 3 školska sata) u Pučkom otvorenom učilištu Dugo Selo pod vodstvom mnogostruko nagrađivane hrvatske književnice Ivane Bodrožić. Radionica počinje koncem rujna, a sve potrebne informacije možete dobiti u POU, J. Zorića 21a, Dugo Selo ili na tel. 2753-419.   

Ivana Bodrožić, biografija

Rođena je 1982. u Vukovaru, dio djetinjstva provela je u Kumrovcu, a opću gimnaziju pohađala je u Zagrebu.

Magistrirala je na studiju filozofije i kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autorica je nagrađivanih i prevođenih zbirki poezije, romana i zbirke priča: Sinovi, kćeri, Prvi korak u tamu, Hotel Zagorje, Prijelaz za divlje životinje, 100% pamuk, Rupa, In a Sentimental Mood, Klara Čudastvara.

Djela su joj prevođena na desetak stranih jezika, a za svoj književni rad nagrađena je uglednim domaćim i inozemnim nagradama kao što su nagrada Goran za mlade pjesnike; Kiklop, nagrada za najbolji roman; Prix Ulysse, nagrada za najbolji debitantski roman s područja Mediterana; Kočićevo pero; Edo Budiša; Meša Selimović; Balkan Noir i druge.

Fotografija: Tomislav Marić

 

ivana bodrožić