Gradska udruga umirovljenika Dugo Selo održala je svoju redovnu skupštinu na kojoj su sumirane aktivnosti provedene u prošloj godini. Kako je kazao predsjednik udruge Stjepan Jambrišak, bilo je to uspješno razdoblje unatoč ograničenjima koje je nametnula pandemija COVID-19. Ova je godina dobro započela, kruna je odlična organizacija i domaćinstvo Sportskih susreta umirovljenika Zagrebačke županije održanih 11. i 12. lipnja u Dugom Selu.

Vikend sporta i druženja okupio je više od 1200 umirovljenika, pohvale stižu sa svih strana. GUU je jedna od najbrojnijih udruga, broji oko 1000 članova, brinu za svoje potrebite te provode program usmjeren na kvalitetan život osoba treće životne dobi. Imaju mogućnost druženja i okupljanja, kartanja bele i šaha u prostorijama udruge svake subote popodne, nedjeljom dopodne i u ponedjeljak kad je uredovni dan. Redovno odlaze na rekreativne izlete u toplice te na more.

Zbog pandemije nije bilo puno gradskih manifestacija, inače sudjeluju na svakoj. Članice su zasadile jednu gredicu sa cvijećem koju održavaju cijele godine u Kolodvorskoj ulici i tom malom gestom uljepšavaju grad. Za Božić su se tradicionalno podijelili paketi starim i potrebitim članovima u što su utrošili nešto manje od 10.000 kuna. To su odradili povjerenici jer najbolje poznaju prilike na terenu. Tradicionalna je i nabava i podjela ogrjeva te jabuka. Kupljeno je tako 6 tona jabuka za 15.000 kuna. Sudjelovali su na Sportskim susretima u Zaprešiću gdje su ostvarili zavidne rezultate - jedno prvo mjesto u streljaštvu, drugo mjesto u šahu i treće mjesto u kuglanju. Nastupio je i pjevački zbor pod ravnanjem prof. Josipa Zenka. Prihodi u 2021. bili su 309.517 kuna, od čega je Grad dao 80.000 kuna, rashodi 269.887 kuna. Za ovu godinu planiraju 207.000 kuna prihoda. Također, skupština je izglasala povećanje članarine na 10 eura od 1.01.2023. godine uz obrazloženje kako se nije mijenjala zadnjih 15 godina te kako Hrvatska ulazi u euro zonu. U ovoj godini nastavit će sa svojim programom, zbog popuštanja mjera je opsežniji.

Na suradnji i velikoj financijskoj potpori zahvalio je predstavnicima Grada, gradonačelniku Nenadu Panianu i zamjenici Jasminki Kokot Bambić. Upravo na tom tragu bili su i Sportski susreti, vrata Grada su bila otvorena za svako pitanje i pomoć. Da je udruga dostojno prezentirala Dugo Selo potvrdili su i zamjenica gradonačelnika Kokot Bambić, predsjednik županijske Zajednice udruge umirovljenika te tajnica Marica Špišić. Udruga je usprkos pandemiji i svim drugim nedaćama, odradila svoj program i Susrete s puno snage i volje te je ispunila ponosom, čestitali su gosti Skupštine zaželjevši i nove uspjehe. Pripreme za veliko događanje započele su puno ranije, zahvalnice će se uručiti Stjepanu Harambaši, Veri Stojanović, Gradu, Tiskari Šim, Darojković prometu, KUD Preprorod, Ogranku Seljačke sloge Lupoglav, Pivovari Craft, DVD Ostrna, POU Dugo Selo. Jambrišak je zahvalio svima na danom obolu posebice članicama koje su bile duša i motor Susreta te su tako zajedno odradili ogroman posao u organizacijskom smislu.amš

  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3
  • f4f4
  • f5f5
  • f6f6
  • f9f9
  • f9af9a