Danas je Nenad Panian i službeno započeo dužnost gradonačelnika, a nakon održanih lokalnih izbora na kojima su mu Dugoselci dali povjerenje za još jedan mandat.

Na izbornoj pobjedi čestitao je pročelnik za pravne poslove Grada Mladen Šestan uručujući predstavnicima izvršne vlasti deklaratorne odluke o početku obnašanja dužnosti.

Svoj prvi, novi radni dan na staroj dužnosti komentirao je gradonačelnik Panian.

„Prije svega treba nam strpljivosti i zdravlja. Nastavak svih projekata kreće, kao da ništa nije stalo. Sada će ih biti i puno više, bit će bolja suradnja sa Županijom i ministarstvima. Grad Dugo Selo će u iduće četiri godine raditi, graditi i napredovati i rasti. Nadam se ćemo imati i veliku podršku Gradskog vijeća, uskoro će biti konstituirajuća sjednica. Zahvaljujem Jasminki što me je do sada trpjela kao i dosadašnjem zamjeniku Nikoli Tomincu, koji je pomogao da se svi naši projekti što bolje provedu. Novim Zakonom ne možemo imati dva zamjenika pa Tominac odlazi u zasluženu mirovinu, ali računamo na njega u budućem razdoblju kao savjetnika“, istaknuo je Panian.

Uz njega će i naredne četiri godine biti zamjenica Jasminka Kokot Bambić.

„Hvala građanima što su nam omogućili još četiri godine da pokušamo realizirati ono što smo obećali u našem programu. Također, bez Nikole Tominca u protekle četiri godine sigurno ne bismo napravili sve to i ne bismo dobili izbore. Gradonačelnik i ja ostajemo sami na čelu grada. Nadamo se da ćemo dobiti dodatnu energiju i da ćemo izvršiti sve ono što smo zacrtali i planirali, da će nam u tome pomoći naše kolege u Gradu, a očekujemo i pomoć od samih građana da nas razumiju, da nam sugeriraju i da s nama vladaju“, naglasila je.

S današnjim danom prestaje i obnašanje dužnosti zamjenika gradonačelnika Nikole Tominca. Kako je kazao pročelnik Šestan, on je pokazao kako se „načinom na koji je obnašao dužnost u protekle četiri godine, kako se ukazanom povjerenju građana i dana obećanja realiziraju mirno i staloženo, uvažavajući i poštujući sve i iskrenu suradnju sa svima. Svojim temeljitim i sustavnim pristupom svakom zadatku na vojnički način utjecali ste i na sve nas koji smo s vama surađivali.“

Tominac se prisjetio početaka svog radnog iskustva. Bila je to gradnja autoputa Ivanja Reka-Okučani gdje je trebalo riješiti kompletnu prometnu infrastrukturu. To veliko radno iskustvo, kao i vojničko, nastojao je pretočiti u rad izvršne vlasti. „Uvijek u životu učite. Predlažem svojim kolegama da i dalje uče, prate situaciju oko sebe, sva pozitivna iskustva drugih da se primijene. Nadam se da će Dugo Selo, naša istočna vrata Zagreba imati jednu vrlo, vrlo svjetlu perspektivu. Odličan geoprometni položaj, željezničko čvorište i samo pametna politika, a ne ono što smo imali u zadnjih 30 godina da se Dugo Selo drastično devastiralo tako da danas imamo velikih problema s lošim prostornim rješenjima, a što će biti vrlo teško riješiti. Ostaje dosta poslova koje nisam, zbog korona krize, uspio riješiti“, naglasio je Tominac dodavši kako je izuzetno ponosan na sve građane i načinom na koji su se nosili s epidemiološkim mjerama.

Zahvala je upućena svim djelatnicima Gradske uprave, posebice tajnici Vesni Vučko. Kako je dodao na kraju gradonačelnik Panian, slijedi konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća te nastavak započetih i novih projekata.amš

 • f0f0
 • f1f1
 • f2f2
 • f3f3
 • f4f4
 • f5f5
 • f6f6
 • f7Nenad_Panianf7Nenad_Panian
 • f7bf7b
 • f8f8
 • f9f9