Trgovačkom društvu Dugoselski komunalni i poduzetnički centar d.o.o. danas je predan novi radni stroj. Radi se o novom traktoru CLASS ukupne snage iznad 120 KS s dva priključka za malčiranje.

 

„Popunjavanjem sredstava za rad DKPC-a mogu s ponosom reći da smo nabavili novi stroj koji će našem gradskom komunalnom poduzeću pomoći u poslovima održavanja gradskih parcela, osobito na području gdje dosada je bilo to nepristupačno. Zasigurno će povećati efikasnost i učinkovitost tih poslova , bez dodatnog zapošljavanja u DKPC-u. No, u planu je uskoro i nabava usisavača za lišće te manjih čistača za ceste, tako da nakon dovršetka poslova na asfaltiranju gradskih ulica grad Dugo Selo će biti lijepi i čisti grad“, poručio je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Prema riječima direktora DKPC-a Tadije Penića stroj će se upotrebljavati za redovno održavanje javnih zelenih površina koje se godišnje moraju kositi dva do tri puta godišnje. Osim malčera stroj će kositi putne grabe, visoku travu, kose terene, kao i sve gradske parcele. Ukupna vrijednost nabave iznosi 1.008.629 kuna na leasing otplatu od 5 godina, uz učešće od 10 posto. Grad Dugo Selo ove godine je za otplatu je osigurao 180.000 kuna, što je cifra koja je planirana i u sljedećem četverogodišnjem razdoblju. Direktor Penić ističe da sredstva koja su dosada godišnje davana vanjskom suradniku za iste poslove sada će pokriti rate leasinga, dodajući kako odmah nakon registracije vozila – stroj će momentalno biti stavljen u funkciju. Kako je pojasnio predstavnik tvrtke RASCO d.o.o. Filip Glasnović koji je danas službeno i predao vozilo - radi se o traktoru marke Class A s kranskom kosilicom i radnom glavom Hidra, a uskoro stiže i malčer koji će se moći montirati s prednje i stražnje strane traktora. Predstavnik tvrtke Rasco na kraju je i službeno predao ključeve direktoru Peniću, kojem je uz gradonačelnika Paniana nazočio i voditelj Odjela održavanja i čišćenja javnih površina i javnih objekata u DKPC-u Pavo Jakovljević.

I.G.O.

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44